Prima schita a noului supercar ecologic de la Honda: NSX

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 27.07.2009
Designerul Andrei Avarvarii ne-a furnizat prima imagine a viitorului supercar ecologic Honda NSX. Modelul ar putea sa debuteze pe piata in decursul anului 2010.

Dupa cum stiti, Honda pregateste un urmas ecologic al lui NSX. Propulsorul V10 de peste 500 CP va fi inlocuit cu o unitate V6 si va beneficia de aportul unui motor electric. Schimbarile operate la nivelul trenului de rulare vor implica si modificari la nivelul design-ului, inspirat din cel al versiunii initiale si redat la o scara mai mica. Pe langa dimensiunile mai reduse, inginerii Honda vor folosi si materiale mai usoare, pentru a compensa masa suplimentara adusa de bateriile necesare functionarii motoarelor electrice.

Design-ul noului supercar hibrid de la Honda este inspirat profund din cel al conceptului FC Sport. Spre deosebire de acest concept, dar si de primele prototipuri ale inlocuitorului lui NSX, modelul nu va mai avea motorul amplasat central, ceea ce implica o capota motor alungita si un posterior mai scurt. Partea frontala va primi un set de fante de aer, la fel ca aripile laterale fata, care vor avea si ele fante speciale de racire.

Taguri: Honda, NSX, design

Comentarii (8)

  • Omul asta chiar ca nu are nici o legatura cu proportiile.

    Daca va "furnizez" o poza cu ce imi debiteaza mie creerul asta mic al meu, faceti si pentru mine o stire?
    8 1
  • mircea
    @Alex
    Cu mare drag.
    6 0
  • Bine de stiut pentru publicul larg, cititor de Automarket.

    Eu personal imi cunosc limitele asa ca voi sta in banca mea, dar cine stie ce desenator talentat mai este prin lume si va va trimite poze de acum inainte.

    Tot Respectul!
    7 1
  • marius a.
    profi
    Reusita imagine si foarte bun continut.... de la proportiile masinii la linii si detalii! Un 2D asa cum nu am nu am mai vazut e mult. Profi!

    p.s.: calitatea vad ca e (re)cunoscuta doar de cunoscatori :)
    2 4
  • iulian m.
    misto
    Chiar imi place masina, arata intr-adevar ca o schita de designer. Imi place combinatia dintre liniile fluide ale masinii si aspectul de mare si impunator pe care-l creeaza. Foarte bine realizat!
    0 0
  • este ceva poza pe net, stiu ca am gasit-o acu vreo juma de an cu NSX facuta pe PC dupa pozele cu prototipul camuflat......daca le compari, chiar pare ca asa va arata cum e poza....daca vreti v-o trimit(daca n-o gasiti pe images.google)
    0 0
  • Inlocuitorul lui NSX avea deja motorul amplasat in fata, de-aia si avea capota atat de mare.
    In alta ordine de idei, un pic cam disporportionata, cu toate ca este doar o schita, insa liniile, in general, le gasesc tare delicioase.
    Poate isi mai arunca un ochi cineva de la Honda, sa nu ne pomenim cu vreun supercar cu fata de Insight pe urma.
    0 0
  • ...
    pare interesanta ideea ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru