Primele imagini cu prototipul lui Mercedes A45 AMG

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 14.06.2012
Mercedes a publicat o serie de imagini cu prototipul de test al viitorului A45 AMG, primul compact de performanţă al nemţilor, gata să ofere 335 de cai putere.

Esential

335 cai putere va oferi viitoul A45 AMG.

Mercedes se pregăteşte să ofere publicului primul său model compact de performanţă. Este vorba despre A45 AMG, versiunea extrem de potentă a proaspătului A-Klasse. Sesiunea de teste este pe final, aşa că germanii s-au gândit să ofere publicului o serie de imagini cu prototipul viitorului model de serie.

Exemplarul fotografiat de oficialii din Stuttgart este cobaiul care a adunat informaţii preţioase pentru inginerii germani pe şoselele Europei, dar şi pe circuitul de la Nurburgring.

A45 AMG va folosi un motor cu patru cilindri, montat transversal, similar cu cel folosit pe versiunea de serie A250. Unitatea este prima de provenienţă AMG care nu va fi asamblată la Affalterbach, locul de origine al diviziei de performanţă. Producţia sa se va face la uzina de motoare Mercedes din Kolleda, acolo unde iau naştere motoarele cu patru cilindri ale actualelor A-Klasse şi B-Klasse.

Chiar şi aşa, AMG va păstra tradiţia individualizării şi fiecare mecanic îşi va inscripţiona numele pe unitatea ce va dezvolta 335 de cai putere şi peste 400 de Nm.

Resursele vor fi exploatate cu ajutorul unei cutii AMG Speedshift DCT 7, cu dublu ambreiaj, gata să transmită potenţialul motorului ambelor axe.

Echiparea tehnică a compactei va include o suspensie sportivă, independentă pe ambele axe, o direcţie electromagnetică sport, un sistem de frânare AMG şi un ESP cu trei moduri de funcţionare.

Orientat către clienţii cu vârsta cuprinsă între 30 şi 45 de ani, un public mult mai tânăr decât cel cu care ne obişnuise AMG, Mercedes A45 AMG va debuta oficial abia în primăvara anului viitor, în cadrul Salonului de la Geneva.

via l wcf

Comentarii (6)

  • Va fi o masina geniala, dar daca mi-as permite as prefera un BMW 1M.
    Oricat de rapida ar fi acest AMG, M-urile vor fi mereu pentru cei care apreciaza precizia si agilitatea intr-o masina, mai mult decat confortul.
    6 11
  • chuck norris
    nu stiu daca va fi mai rapid decat un rs3
    5 8
  • din pacate asta-i un A normal pe dinafara ... arata impresionant (parerea mea ca mult mai bine decat concurenta directa)
    10 1
  • phlorin81
    Adevarul e ca sunt masini care starnesc foarte multa admiratie "buburuzele astea mici", iar daca mai sunt si "dopate" e o reteta de succes. Problema ar fi pretu' piperat...
    In ceea ce priveste acest A45 AMG, tind sa cred ca Mercedes va da lovitura! Uneste partile cele mai bune ale rivalilor directi (are tractiune integrala ca Audi si >300 de cai ca BMW, dar dintr-un motor de 2.0 litri)
    6 1
  • Chiar Io
    Sunt curios cum e directia aia electromagnetica...
    5 0
  • @Chiar Io
    Du-te la un Fiat punto 2001 si vezi :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru