Primul Auris, prezentat oficial

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 06.12.2006
Toyota a dezvaluit imagini oficiale cu primul model Auris, un hatchback de familie destinat special pietei europene.
Noul model Toyota Auris isi va face debutul european la Salonul Auto de la Bologna. Conceput si construit in Europa, Auris este un hatchback de familie practic, sigur, cu un interior stilat si o abilitate dinamica excelenta.

Auris este construit pe o platforma complet noua si este, ca si dimensiuni, mai mare decat Corolla. Nasul masinii este conceput in asa fel incat caracteristicile aerodinamice sa fie accentuate, rezistenta aerului fiind mult mai mica. Noul model este dotat cu un sistem de suspensii noi.

Auris Space Concept prezentat la Paris a marcat maniera si stilul interiorului lui Auris. Principala caracteristica care era subliniata este constructia modelului de la interior catre exterior, esenta acestui demers fiind dorinta celor de la Toyota sa ofere pasagerilor un spatiu mult mai mare in habitaclu. Auris a adoptat si sistemul Toyota EasyFlat, care ofera un spatiu mult mai mare de depozitare prin simpla rabatare a scaunelor din spate. Portbagajul ofera o capacitate de 354 de litri.


Structura puternica a lui Auris, provenita din folosirea MICS (Minimum Intrusion Cabin System), imbunatateste considerabil siguranta pasagerilor prin reducerea fortei de impact exercitata in cazul unui accident. Auris este dotat cu noua airbag-uri in versiunea standard, ceea o face prima in clasa sa la siguranta. Alte dotari standard care vin sa asigure o protectie superioara pasagerilor sunt sitemele ABS cu Electronic Brakeforce Distribution (EBD) si Brake Assist (BA), si Vehicle Stability Control (VSC) sau Traction Control (TRC).

Modelul este disponibil cu doua motorizari pe benzina si trei diesel. Propulsorul de 1.4 litri D-4D 90 ofera 90 CP, iar cel de 2.2 litri D-4D 180 ajunge la 175 CP. D-4D 180, liderul in materie de motorizare la Auris, ofera o emisie de carbon scazuta si are atinge suta de kilometri in 6,2 secunde.

Comentarii (1)

  • cosmin
    pret too auris
    A auzit cineva cam cat ar fi pretul???
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru