Primul chinez cu 5 stele la siguranta!

De Bogdan Mirică
Publicat Sambata, 27.01.2007
Chinezii au obtinut in premiera 5 stele la testul C-NCAP, corespondentul asiatic al testului de siguranta european EuroNCAP.

Tianjing FAW Toyota Crown este primul automobil construit in China care a reusit sa obtina maximum de stele la testele de siguranta. Este adevarat insa ca nu vorbim de testele europene EuroNCAP ci de corespondentul chinez al acestora, C-NCAP (China New Car Assesment Programme). Desi imaginile recomanda masina ca fiind sigura in special la impactul frontal, testul chinezilor nu este realizat in conformitate cu normele EuroNCAP Europa.

Trebuie precizat si faptul ca masina nu este in totalitate de provenienta chineza ci este asamblata in Japonia. Numele sau indica, de altfel, acest lucru. Berlina Tianjing FAW Toyota Crown, comercializata inca din 2005, a fost vanduta pana acum in 70.000 de exemplare.

Comentarii (4)

  • Razvan
    Vreau si eu
    Tre sa fie foarte distractiv sa stai toata ziua si sa dai cu masina de peretzi si frontal si lateral
    0 0
  • Ali Baba
    Daaaa, chinezii rup tot...
    Ce sa va povestesc! Chinezii sunt un "reper" in domeniul rigurozitatii si al pretentiilor! Sa fim seriosi!
    Sincer fratilor, daca va ganditi la siguranta, puneti mai cateva mii de euro, si luati-va ceva ce intradevar va poate salva viata!
    0 0
  • logic
    OK, a luat 5 stele la China-NCAP. Dar cum un chinez e cam 2 ori mai mic ca un european si cum inertia (forta aia de te stilceste de volan la un accident) e proportionala cu masa, rezulta ca in Europa masina e de 2.5 stele... :)
    0 0
  • mircea
    hmm
    e cam de 3 ori mai mic..ce dobitoci mai sunt pe site-ul asta doamne
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru