Prodrive cumpara Aston Martin

De Robert Gherghe
Publicat Duminica, 04.03.2007
Ford se afla in tratative cu Prodrive pentru vanzarea marcii Aston Martin. Prodrive a oferit 850 milioane de dolari.

Ford negociaza, exclusiv, cu compania britanica Prodrive vanzarea diviziei de automobile de lux Aston Martin, evaluta la 875 milioane de dolari.

Prodrive, specializata in constructia de automobile pentru competitie, se confrunta cu dificultati in gasirea unor surse de finantare, insa a oferit un pret mai mare decat celelalte parti interesate. Oficialii Ford nu au facut inca declaratii cu privire la aceasta posibila tranzactie.

Printre companiile care au depus oferte finale pentru producatorul auto se numara Naeem Capital, divizie a unei banci de investitii din Egipt, fondul de investitii Doughty Hanson, inregistrat in Marea Britanie, si omul de afaceri Simon Halabi, de origine siriana.

Situatia financiara a Aston Martin este stabila, iar vanzarile au crescut, in 2006, cu circa 50%, la 6.500 de unitati, anunta Mediafax.

Comentarii (1)

  • Eirton Sena
    850.000 de dolari?
    Bre, ati luat-o razna? In subtitlu scrie "850.000 dolari". Daca-i asa, ma imprumut de la niste baieti si cumpar eu marca!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru