Productia biodieselului nu este profitabila in Romania

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 25.05.2007
Dinu Patriciu a declarat acest lucru, sustinand ca in Romania conditiile climatice nu sunt favorabile.

Dinu Patriciu, presedintele grupului Rompetrol, a declarat ca productia de biodiesel in Romania nu este profitabila, din cauza climei si a calitatii inferioare a materiilor prime, transmite Mediafax.

El a aratat ca productia de materie prima este inconstanta, ca urmare a conditiilor climaterice, iar importul de biodisel, din Ucraina sau din alte state, reprezinta „cea mai buna varianta”.

"Nu este o mare lovitura care sa se dea in Romania, cu biodieselul", a afirmat Patriciu. El a mai spus ca biodieselul are avantajul ca este neaccizabil si ca, pe de alta parte, capacitatile de rafinare sunt eficiente doar daca sunt situate pe malul marii.

Anterior, Rompetrol a anuntat ca va construi o fabrica de biodiesel cu o capacitate de 60.000 tone pe an, pana la finalizarea proiectului compania urmand sa achizitioneze, prin licitatii, o cantitate de 2.000 de tone de biocarburanti pe luna.

Combustibilul biodiesel este produs din resurse regenerabile, cum ar fi rapita, floarea soarelui, sau porumbul si se utilizeaza la motoarele Diesel.

Biocombustibilul poate fi amestecat in proportii diferite cu motorina, pentru a crea un amestec ce se utilizeaza drept carburant. Biodieselul reduce cu aproape 90% emisiile de dioxid de carbon si cu 98% pe cele de sulf.

Comentarii (3)

  • mafia e inca mare
    nu cred ca un singur om poate dicta asta chiar daca are foarte multi bani ,mai sunt si alti investitori si sper ca PIATA sa dicteze si nu niste interese!!!
    0 0
  • AndreiRN
    Agricultura
    Agricultura romana este in stare anarhica la ora actuala. Multe produse agricole se importa datorita faptului ca este mai ieftin in afara decat in tara si asta datorita lipsei de utilaj, investitie si interes. Pt productia de biodiesel este nevoie de organizare si terenuri intinse pt a scoate un pret redus. Se face atunci cand este un surplus agricol si nu este cazul. Brazilia, SUA, Australia, China si India. La scara mica poate vor apare cativa producatori dar mai degraba importatori ca si la alte produse.
    0 0
  • Mos Craciun
    Hodorogul asta cu fata de Mos Craciun ne explica noua .........
    Multumim frumos ! hahahahahahaha
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru