Productia lui i30 a demarat in Cehia

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 18.11.2008
Uzina Hyundai inaugurata la Novosice in Cehia, a inceput deja productia modelului i30.

In urma cu cateva saptamani va anuntam ca Hyundai a terminat lucrarile la ce mai noua uzina a sa de automobile, ansamblul industrial de la Novosice din Cehia.

Desi suntem in plina criza economica, coreenii nu au stat pe ganduri si au demarat deja productia in cadrul uzinei cehe incepand cu 1 noiembrie. Asa cum se anticipa, grupul coreean va produce in noua fabrica modelul i30, care pana in prezent era exportat in Europa de catre uzina Hyundai din Seoul.

Pana la sfarsitul acestui an, noul ansamblu de la Novosice, care i-a costat pe coreeni aproximativ 1.1 miliarde de euro, va naste pana la sfarsitul acestui an 18.000 de unitati i30. Incepand cu anul viitor insa, uzina coreeana va mai face loc inca unui model pe linia de productie, capacitatea totala de asamblare urmand sa urce pana la 200.000 de exemplare pe an.

A doua faza majora a procesului de productie va demara in 2011 cand la Novosice linia de productie va da nastere unui numar de 300.000 de unitati pe an multumita introducerii unui al treilea model.

Martin Riman, ministru al industriei si comertului in Cehia, a declarat ca investitia Hyundai inseamna mult pentru piata locala, exporturile urmand sa creasca simtitor odata cu anul viitor cand uzina va functiona aproape de capacitatea ei maxima.

Tot din 2009 Cehia va prelua ocupa prima pozitie in clasamentul tarilor producatoare de masini, in ceea ce priveste numarul de vehicule produse raportat la numarul de locuitori. Cehia va fi astfel tara cu 130 de automobile produse la 1000 de locuitori, preluan sefia clasamentului de la Slovacia.

Kim Eok-Jo, presedintele HMMC, a declarat ca "incepand cu 1 noiembrie Hyundai a devenit oficial un brand european. Desi nu ne va fi usor pe aceasta piata speram in consolidarea pozitiei noastre si cresterea rapida a vanzarilor".

Via | Carscoop

Taguri: Hyundai, i30

Comentarii (1)

  • ambitia
    Elevul isi depaseste profesorul.Nu este un secret ca constructorii japonezi se tem de cei coreeni si vad in ei concurenti seriosi in dominatia pietei auto asiatice si cea europeana.Deja in vanzari au depasit fordul in marea britanie.As fi dorit pentru constructorii romani sa faca si ei acelasi lucru sa aibe ambitie si sa treca cat mai curand la producerea masinlor electrice unde japonezii si coreenii deja au inceput producerea lor(TOYOTA,NISSAN,HYUNDAI)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru