Profitul Honda a crescut cu 96% fata de anul precedent

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 29.04.2010
Vanzarile celui de-al doilea producator de automobile din Japonia au crescut rapid in anul fiscal 2009, reusind sa se redreseze complet din punct de vedere economic fata de rezultatele din 2008.

Honda a anuntat ca a inregistrat un profit de 2.18 miliarde de euro pentru anul fiscal precedent, care s-a incheiat pe 31 martie. Acestia au inregistrat o crestere de 96 procente fata de anul fiscal 2008, care s-a terminat pe 31 martie 2009. Primul sfert al acestui an le-a adus celor de la Honda un profit de 582 milioane de euro si o crestere a vanzarilor de 28 de procente. Producatorul nipon de automobile si motociclete beneficiaza de cresterea cererii in China si India, dar si de recuperearea pietelor din Statele Unite ale Americii si Europa.

Anul fiscal precedent le-a adus celor de la Honda vanzari in valoare de 69.4 miliarde de euro. Mai mult decat atat, oficialii companiei japoneze au declarat ca se asteapta ca urmatorul an fiscal sa fie si mai bun pentru ei, asteptandu-se la un profit de 2.78 miliarde de euro si vanzari de 75.5 miliarde de euro. Profitul japonezilor are toate sansele sa atinga tintele anuntate daca acestia continua strategia de reducere a costurilor si isi mentin eficienta retelei de distributie si servisare.

In anul fiscal precedent, cei de la Honda au vandut 3.4 milioane de vehicule si 2.6 milioane de motociclete. Pentru anul fiscal 2010, acestia spera sa vanda 3.6 milioane de autovehicule, ceea ce reprezinta o crestere de 7%.

Divizia de motociclete a celor de la Honda a contribuit cu 30% din castigurile inregistrate in anul fiscal 2009.

Via | DetroitNews

Comentarii (9)

  • george
    USOR CU PIANU` PE SCARI
    si cu reducerea costurilor ca se face buba mare...
    1 3
  • ati gresit valorile la motociclete !!!
    http://world.honda.com/investors/financialresult/2009/2009_4th/Financial_Result_2009_4q_E.pdf
    1 0
  • nu are cum pentru ca este criza!
    0 6
  • wait a sec ..
    Nu reusesc sa vad unde e cresterea aia de 96% ..
    0 6
  • Daca era vorba de VAG-ine imediat sareati cu felicitari.
    Chiar nu pot sa inteleg care este problema taranului roman cu marca Honda.
    Este una dintre cele mai apreciate marci in toata lumea asta mai putin in tara asta, adica in putina asta in care traim.
    Chiar luna trecuta am adus un A4 din 2007 pt un prieten. Dupa vreo 800 km facuti in tara, pompa de ulei, axa cu came, tacheti, turbina.
    Masina este reparata acum dar proprietarul a luat decizia de a se reprofila pe Honda si nici nu mai vrea sa auda de masini nemtesti. A cumparat accordul meu din 2007 la care nu am schimbat nici macar un stergator de parbriz eu urmand maine sa ridic noul accord si un type R.
    Asa cu toate spuse va doresc la cat mai multe turbine schimbate si invidia s va roada ca mergeti cu niste carute de masini mai Vag-inistilor.
    4 0
  • Astia chiar isi merita banii.

    Poate acum ca au facut bani peste asteptari, imbunatatesc Insight-ul ca sa poate concura Prius cum trebuie si inlocuiesc Civic-ul european care e singura lor masina din gama care ii face de rusine.

    Nu stiu cum e Type R-ul, dar Civic european 1,8 si 2,2 sunt singurele Honda (si le-am testat pe toate care se vand in Europa) care m-au dezamagit.
    0 0
  • super bbb
    felicitari pentru masinile noi :)
    te asteptam pe hondafan.ro !
    Accord-ul este tot 2.2 de 150 sau 180 CP ?
    1 0
  • 2.0 este
    1 0
  • Octavian
    mai intati cititi ce inseamna profit pentu cei care nu au bazele economiei. Nu confundati cu cifra de afaceri.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru