Propulsorul TwinAir a primit premiul "Paul Pietsch"

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 29.01.2011
Motorul TwinAir, dezvoltat de Fiat Powertrain Technologies a primit premiul "Paul Pietsch" din partea revistei germane Auto Motor und Sport.

În acest an, în cadrul competiţiei "Cele mai bune automobile" organizată de revista germană Auto Motor und Sport, propulsorul TwinAir creat de italienii de la Fiat a primit premiul "Paul Pietsch" pentru dezvoltare tehnologică. Juriul acestei competiţii a fost format doar din cititorii revistei germane.

Gala de decernare a premiilor a fost organizată la Suttgart, iar Aldo Marangoni, vicepreşeditele Fiat Powertrain Technologies, a fost prezent pentru a ridica premiul obţinut. Propulsorul TwinAir este o unitate inovativă care şi-a făcut debutul pe micuţul Fiat 500 şi mulţumită tehnologiei utilizate, dispune de un consum de carburant scăzut concomitent cu emisii de CO2 reduse.

Motorul de 0.9 litri este capabil să producă 85 de cai putere şi consumă 4.1 litri la 100 de kilometri parcurişi, iar emisiile de CO2 sunt de 95 g/km.

Via | FIat

Comentarii (5)

  • meritau
    ...si multijet si multiair sunt tehnologii mult inaintea imaginii si calitatii masinilor italiene. Sper sa creasca si la alte capitole...
    18 0
  • TwinAir
    Astept motorul si pe GrandePuntp, in spacial varianta de 105cp.
    15 0
  • Cred ca viitorul inseamna motoare cu cilindree mica, consum redus de combustibil si emisii scazute. Plus aparitia a cat mai multor sisteme hibride si electrice, din ce in ce mai performante.
    Bravo Fiat, pentru TwinAir !
    14 0
  • graba
    imi cer scuze pentru greselile din comentariu.graba
    12 0
  • ce tacanitoare pacanitoare ! :)
    Cum o fi sa mergi cu un scuter care vrea sa semene a masina :))))

    http://www.youtube.com/watch?v=u8PTnuJfYP0

    http://www.youtube.com/watch?v=pBHz3XkdF0I&feature=related
    2 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru