Proteste rusesti pro-masini cu volan pe dreapta

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 27.11.2008
Soferii din estul Rusiei protesteaza din cauza unei decizii care interzice importul masinilor cu volan pe dreapta.

O hotarare a autoritatilor rusesti de a interzice importul masinilor second-hand cu volan pe dreapta a starnit un val de nemultumiri in intreaga tara, orasul Vladivostok gazduind chiar miscari de amploare ale soferilor nemultumiti.

Astfel, 2000 de soferi din localitatea aflata in estul Rusiei au paralizat traficul strigand sloganul "Avem dreptul la volan pe dreapta!". Aceste proteste au luat amploare, extinzandu-se si in alte localitati mari din jur (khabarovsk si Yuzhno-Sakhalinsk).

Motivul acestor miscari este faptul ca majoritatea masinilor prezente pe strazile din aceasta zona a Rusiei au volanul pe partea dreapta, cauza fiind reprezentata de faptul ca Vladivostok se afla la foar 1000 de kilometri de Tokyo si la nu mai putin de 6400 de kilometri distanta de Moscova.

via | Drive

Comentarii (3)

  • Functionarul
    CE OAMENI IDIOTI !
    Imaginea din articol este foarte elocventa pt toti prostii care vor sau incearca sa conduca in tarile in care circulatia oficiala se desfasoara cu volan pe stanga. Iata in foto o situatie foarte elocventa daca ne gandim ca in fata acestui autoturism s-ar afla un autobuz, tir camion etc care se taraie cu 60- 70 pe un DN cu o singura banda pe sens TE apuca PASTELE CAILOR pana reusesti sa depasesti in siguranta
    0 0
  • superb
    ia-ti mai trotineta... oare dc toti fctionarii din lumea asta sunt cu goluri in creier???
    0 0
  • Thunder
    Proteste rusesti pro-masini cu volan pe dreapta
    Functionarule sa sti ca nu e chiar asa de rau intro masina RHD,varul meu are un Peugeot 406 adus din Anglia.
    Iti ia ceva timp sa te obisnuiesti,dar dupa ce te-ai obisnuit la volan,nu e chiar asa de rau,stai mai in spate,si poti depasi daca din fata nu vine nimic.
    Oricum masinile RHD nu vor disparea prea usor in Romania,tinand cont si de faptu ca se pot transcrie!!!!!
    Si la un pret de nimic in UK si Irlanda ti-e mai mare dragu sa nu o cumperi.
    Peugeotu varului meu e din '98 si a fostat doar 550 de lire,singurele defecte sunt ca pe o portiune de bord de vreo 10 cm,e lipita cu banda adeziva,si acul milometrajului(MPH) din cand in cand oscileaza si nu arata viteza reala,dar atat.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru