PSA Peugeot-Citroen, alianta cu chinezii de la Hafei

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 29.06.2007
Grupul francez intentioneaza sa dezvolte o gama de minimodele pentru China. Acestea ar urma sa fie construite de compania locala Hafei.

PSA Peugeot-Citroen isi indreapta atentia asupra pietei din China. Grupul francez a semnat un memorandum de intelegere cu Hafei, un constructor chinez de renume, pentru a demara un studiu de fezabilitate care vizeaza posibilitatea unui joint-venture.

Peugeot-Citroen intentioneaza astfel sa dezvolte o gama de vehicule de mici dimensiuni care sa fie construite de uzina Hafei din Shenzen. Vehiculele ar urma sa fie disponibile exclusiv pentru piata chineza.

Grupul francez nu este la prima colaborare de acest gen. In prezent Peugeot-Citroen vinde in China modelul C-Triomphe,o veriune sedan a lui C4, produs de constructorul local Dongfeng Motors. In primele cinci luni ale acestui an vanzarile francezilor in China au insumat 87.100 exemplare.

Comentarii (2)

  • porcarie
    se curvesc ca sunt de-ai nostri
    0 0
  • berline
    Daca le-ar importa si la noi s-ar tripla vanzarile pt. C4.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru