Salonul Auto de la Geneva 2013

Qoros, marca din China deţinută de Chery, aduce toată gama la Geneva

Publicat Vineri, 15.02.2013
de Sebastian Toma
Comenteaza 15
Qoros, marca din China deţinută de Chery, aduce toată gama la Geneva - Poza 1
Qoros, marca din China deţinută de Chery, aduce toată gama la Geneva - Poza 2
Qoros, marca din China deţinută de Chery, aduce toată gama la Geneva - Poza 3
Qoros, marca din China deţinută de Chery, aduce toată gama la Geneva - Poza 4
Qoros, marca din China deţinută de Chery, aduce toată gama la Geneva - Poza 5
Qoros, marca din China deţinută de Chery, aduce toată gama la Geneva - Poza 6
Qoros, marca din China deţinută de Chery, aduce toată gama la Geneva - Poza 7
Qoros, marca din China deţinută de Chery, aduce toată gama la Geneva - Poza 8
Qoros, marca din China deţinută de Chery, aduce toată gama la Geneva - Poza 9
Qoros, marca din China deţinută de Chery, aduce toată gama la Geneva - Poza 10
Qoros, marca din China deţinută de Chery, aduce toată gama la Geneva - Poza 11
Qoros, marca din China deţinută de Chery, aduce toată gama la Geneva - Poza 12
Qoros, marca din China deţinută de Chery, aduce toată gama la Geneva - Poza 13
Qoros, marca din China deţinută de Chery, aduce toată gama la Geneva - Poza 14
Qoros, marca din China deţinută de Chery, aduce toată gama la Geneva - Poza 15
Qoros, marca din China deţinută de Chery, aduce toată gama la Geneva - Poza 16
Qoros, marca din China deţinută de Chery, aduce toată gama la Geneva - Poza 17
Qoros, marca din China deţinută de Chery, aduce toată gama la Geneva - Poza 18
Qoros, marca din China deţinută de Chery, aduce toată gama la Geneva - Poza 19
Qoros, marca din China deţinută de Chery, aduce toată gama la Geneva - Poza 20
Qoros, marca din China deţinută de Chery, aduce toată gama la Geneva - Poza 21
Qoros, marca din China deţinută de Chery, aduce toată gama la Geneva - Poza 22
Qoros, marca din China deţinută de Chery, aduce toată gama la Geneva - Poza 23
Qoros, marca din China deţinută de Chery, aduce toată gama la Geneva - Poza 24
Qoros, marca din China deţinută de Chery, aduce toată gama la Geneva - Poza 25
Qoros, marca din China deţinută de Chery, aduce toată gama la Geneva - Poza 26
Qoros va aduce la Salonul Auto de la Geneva trei modele : Qoros 3 Sedan, Qoros 3 Estate şi un crossover hibrid. Dintre acestea, doar berlina este un model de serie.

Qoros, noua marcă a chinezilor de la Chery, va aduce la Salonul Auto de la Geneva trei exponate. Prezentarea celor trei modele marchează debutul mărcii chinezeşti pe piaţa din Europa. Dintre cele trei exponate, doar berlina 3 Sedan este un model de serie, pe când hatchback-ul şi crossoverul sunt încă în faza de concept. Spre deosebire de celelalte mărci chinezeşti care au fost comercializate până acum pe piaţa din Europa, cei de la Qoros ţintesc cinci stele EuroNCAP, un nivel superior de calitate şi fiabilitate şi un design original.

Gama de motorizări a lui Qoros 3 Sedan, cunoscut iniţial sub numele de GQ3, include două unităţi pe benzină, de 1.6 litri, care dezvoltă 126 CP şi 155 Nm, respectiv 156 CP şi 210 Nm pentru versiunea turbo. Transmisia standard este o cutie manuală cu şase trepte, iar clienţii pot comanda şi o transmisie cu două ambreiaje. Pentru moment, gama Qoros nu include diesel-uri, dar trebuie să le apreciem eforturile la început de drum.

Ulterior, Qoros va lansa un motor 1.2 turbo cu trei cilindri în linie.

Urmareste Automarket
Al doilea exponat din gama Qoros este un break compact, numit Qoros Estate, care prezintă o versiune mai practică a lui Qoros 3 Sedan. Modelul are un hayon de dimensiuni mari, un plafon alungit şi un limbaj de design potrivit pentru acest segment. Bancheta din spate este pliabilă, iar interiorul prezintă numeroase spaţii de depozitare.

Cel mai interesant element din standul Qoros de la Geneva este crossoverul hibrid.

Acesta aparţine tot segmentului compact şi se numeşte Cross Hybrid. Modelul are un motor 1.2 turbo cu trei cilindri în linie şi două motoare electrice. Primul este poziţionat la nivelul punţii spate, iar al doilea este integrat în transmisie şi joacă atât rolul de demaror, cât şi rolul de generator. Modelul poate oferi şi tracţiune integrală, va avea un mod 100% electric şi prezintă şi un mod hibrid asistat.

Automarket.ro la Salonul de la Geneva 2013

Automarket va fi prezent în perioada 4-6 martie la Salonul de la Geneva şi vă va prezenta live pe site şi pe pagina de Facebook ultimele noutăţi, informaţii şi imagini de la standurile constructorilor auto prezenţi la evenimentul din Elveţia.

Via Qoros


Comentarii (15)

  • sunt curios cine va fi importator/distribuitor in romania
    22 2
  • Cinstit,daca nu cunosteati stirea si nu vedeati emblema, spunea cineva ca e Made in PRC? Deja fiorul rece se resimte pe spatele tusturilor auto care de 100 de ani s-au inteles intre ele privind nivelul ridicat al preturilor. S vedem pe se se axeaa de acum campania antiChina ca l-a design deja i-a depasit pe multi europeni.
    36 6
  • iulian
    Sincer sa fiu, arata bine masinile, moderne. Ar fi poate printre cele mai reusite modele chinezesti. Bravo!
    27 1
  • nu m-as arunca din prima la asemenea marci chiar daca ar fi mult mai ieftine, in primul rand trebuie sa vedem cat de fiabile sunt si ce note obtin la crash teste si apoi mai vorbim, insa daca vor trece cu brio aceste 2 aspecte se vor produce mari schimbari pe piata auto europeana
    23 2
  • Par inspirate din grupul VAG. Putin Passat, un spate de Golf6...
    17 9
  • inexorabil
    Bravo. Nici vorba s-o contest. Este ca si cum ar fi vina unui poet ca s-a nascut intr-o epoca in care poezia nu mai este gustata. Iar galbejitii sunt niste poeti, niste artisti. Aduna ce-i mai valoros din lumea auto si reunesc sub o singura identitate. Eu ma pronunt ferm pentru pluritate. Nu, nu atac sensul frazei precedente, daca asa pare, ci vroiam doar sa spun ca si eu, si tu, si x, putem lejereanu sa infiintam marci auto. Si cu cat ar aparea mai multe, cu atat ar fi mai magulitor pentru urmasii nostri, care ar fi si mai putin susceptibili de non-originalitate, deoarece, cu cat imprumuti de la mai multe surse, cu atat se observa mai putin mixtura finala. "Trebuie sa le apreciem eforturile".......Am zis eu ca nu? De fapt, sunt culti la cap chinezii astia; nu s-ar fi batut intre ei atatea secole daca n-ar fi presimtit ca pot evolua in bloc compact dupa reconciliere.

    Wow, si ce cifre captivante. 155 Nm? Mai, nu stiti ce-i bun! Ia sa parchezi pe o panta destul de inclinata si dupa aceea sa te incadreze strans alte doua masini. Va fi minunat cand vei dori sa iesi pe interval. Poti sa te folosesti de ambreiaj si frana si de talentul tau de pilot cat vrei. Buf-buf si gata. Nema vlaga la valoarea asta. O fapta qoros-iva la buzunar. RCA se razbuna intotdeauna. Dar vei recupera prin consumul excelent.

    Hei, dar realizeaza cineva ca este vorba despre divizia de lux a lui Chery? Lux, cu pluralul lucsi. Becuri. Frumoase faruri.

    Nici crossover-ul nu lipseste. Ce vrei, dom'le, mai mult? O masina a timpului prezent. Prezent = radacina lexicala a cuvantului "prezentabila".

    Uluitoare. Interiorul este incomparabil. Incomparabil mai reusit decat la Golf. Grila este perfect cosmetizata. Doar rauvoitorii ar invoca asemanari cu Dacia. Spatele, in tustrei variantele, imi aminteste vag de ceva (vag, cu litere mici). Iar profilul de Astra H......las' ca nu se gandeste nimeni ca un crossover poate avea de-a face cu un hatchback, mai ales daca acesta din urma ar fi mai vechi. E-he, mori de foame daca nu te duce capul ca pe multi nu-i duce capul......

    Fiabilitate? Sa stai cu maestrii fiabilitatii in coaste - japonezii - si sa n-o iei in calcul? Pardon, este inclusa in pret.

    Bun. Si nicio vorbulita-vorbulea despre gradul de securitate al marcii? Pare foarte solida asa, la o simpla si orientativa ocheada. Sau sa credem in puterea exemplului lui Chery Amulet? Doar amuleta ar ramane din tine in caz de impact, dar sa nu creada nimeni ca va imparati lumea la nesfarsit. Cu o amuleta toti suntem datori :)
    13 11
  • Hai baietii ca e proaspata. Asa mai pierd kia si hyundai din fani...
    Design super, calitate pret super, ce sa mai...
    Nu e coreeana dar nici coreenele cand au invadat EU nu erau japoneze.
    De o divizie sport ceva nimic?
    Bafta la shopping !
    :)))
    19 0
  • O sa aiba soarta Brilliance.
    7 15
  • faurelianu, ai reusit sa mai intepi pe careva cu bisnita cu masini ?
    15 3
  • Nu arata rau! Nu o sa fiu chiar eu primul cumparator, insa de abia astept sa le vad pe strada.

    Cat despre design copiat - mi se pare cel mai original design auto chinezesc pana acum, oarecum in trend cu tendintele actuale.

    Intr-adevar sunt ceva elemente in comun cu alte marci/modele, insa nu e chiar strigator la cer - iar daca asta vine la 60% din pretul unui Pejo/Reno/Opel ori VW...atunci poate ca chiar se merita!

    Insa, oricum nu ma astept la o explozie de vanzari, pentru ca le lipseste infrastructura service-urilor, sa nu mai pun la socoteala cat ar trebui sa astepti pentru o piesa de schimb...

    Mult noroc! competita este intotdeauna buna pentru consumatori
    13 0
  • Partea frontala,in special farurile, aduc cu seria 3 de la BMW, profilul e de Opel, interiorul ,clar, VAG iar spatele cam Toyota Avensis.Daca pretul e de Dacia eu ma bag.Si,apropo de ,,specialisti''-nu am auzit de vreo catastrofa in cazul lui GW Hover!
    11 5
  • antonny
    @adi .....cu 10 milioane de euro isi fac 6-7 showroom-uri in tara si au terminat .....apoi legat de piese ...... le aduc cu avionul si ajung max 7 zile fara taxe in plus ....sau 14 zile pana in Olanda si apoi puse pe tir
    1 0
  • @gabi_o
    Defapt interiorul este inspirat de la Volkswagen Jetta iar spatele de la Volkswagen CC
    2 2
  • Sa nu uitam ca la Dakar-ul care tocmai s-a incheiat un GWM s-a clasat pe un loc fruntas, mult inaintea unor producatori cu pretentii. Chinezii vor mai angaja cativa meseriasi europeni si in cativa ani vor deveni un concurent redutabil.
    2 0
  • Adrian
    Arata bine masinile. Sa vedem si cat de bune sunt. Pretul cred ca o sa fie destul de mare...nu par masini ieftine.
    Ps. Nu imi place denumirea marcii....nu suna bine.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru