Salonul Auto de la Geneva 2013

Qoros GQ3: primul model chinezesc cu pretenţii europene de top va fi lansat în luna martie la Geneva

Publicat Vineri, 21.12.2012
de Mircea Meșter
Comenteaza 14
Qoros GQ3: primul model chinezesc cu pretenţii europene de top va fi lansat în luna martie la Geneva - Poza 1
Qoros GQ3: primul model chinezesc cu pretenţii europene de top va fi lansat în luna martie la Geneva - Poza 2
Qoros GQ3: primul model chinezesc cu pretenţii europene de top va fi lansat în luna martie la Geneva - Poza 3
Qoros GQ3: primul model chinezesc cu pretenţii europene de top va fi lansat în luna martie la Geneva - Poza 4
Qoros GQ3: primul model chinezesc cu pretenţii europene de top va fi lansat în luna martie la Geneva - Poza 5
Qoros GQ3: primul model chinezesc cu pretenţii europene de top va fi lansat în luna martie la Geneva - Poza 6
Qoros GQ3: primul model chinezesc cu pretenţii europene de top va fi lansat în luna martie la Geneva - Poza 7
Qoros GQ3: primul model chinezesc cu pretenţii europene de top va fi lansat în luna martie la Geneva - Poza 8
Qoros GQ3: primul model chinezesc cu pretenţii europene de top va fi lansat în luna martie la Geneva - Poza 9
Chinezii de la Chery îşi lansează brandul global Qoros printr-un sedan compact care promite o mulţime de avantaje, printre care cinci stele EuroNCAP şi tehnologie de top. Va fi acesta primul model chinezesc de succes în Europa?

Esential GQ3 Numele este format din trei părţi: G va fi particula care desemnează sedanurile Qoros, Q este particula care desemnează marca iar 3 este clasa din care face parte maşina: segmentul C.
Qoros, brandul global construit de compania chinezească Chery, îşi va face debutul în Europa în martie 2013, în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Primul său model, sedanul compact GQ3, va fi în centrul standului la evenimentul care are loc anual în Elveţia şi îşi propune să atace direct modele precum renault Fluence, Focus sedan, Astra sedan sau Chevrolet Cruze pentru a tăia o cotă de piaţă cât mai mare dintr-unul dintre cele mai disputate segmente în Europa răsăriteană.

EXTERIOR DESENAT DE UN DESIGNER EUROPEAN CUNOSCUT

Noul Qoros GQ3 promite, conform comunicatului oficial al companiei, "un exterior elegant, un interior spaţios şi pichetat de tehnologie şi un rezultat de top la testele de siguranţă europene şi chinezeşti". De altfel, Qoros accentuează de mai multe ori în prezentarea oficială faptul că noul sedan compact a fost proiectat pentru cinci stele EuroNCAP, acesta fiind călcâiul lui Ahile în ceea ce priveşte modelele produse în China şi aduse în Europa până acum.

În dezvoltarea lui Qoros GQ3 ne-am concentrat eforturile către cererile pe care le au clienţii tineri şi aspiraţionali de astăzi. Acesştia sunt foarte sensibili în ceea ce priveşte designul şi calitatea construcţiei, sunt fani sofisticaţi ai tehnologiei şi insistă să beneficieze de cele mai înalte standarde de siguranţă. Suntem un brand nou şi avem avantajul de a putea să ne concentrăm pe toate aceste aspecte, fără compromisuri şi fără a fi distraşi de alte proiecte.

Volker Steinwascher
Preţedintele CA Qoros
Noul Qoros GQ3 vine cu o linie de design care va reprezenta coloana vertebrală a tuturor modelelor viitoare ale mărcii. Iar pentru a face faţă cererilor înalte ale clienţilor europeni, Qoros l-a angajat pe unul dintre cei mai respectaţi designeri auto europeni, Kurt Volker Hildebrand, cel care a desenat prima generaţie Mini după "reinventarea" din anii 2000 şi a mai trecut pe la Mitsubishi, Audi, Volkswagen, Opel şi Seat. Hildebrand a imaginat un model care pare ceva mai coerent decât ceea ce am primit din China până acum, sedanul GQ3 prezentându-se în faţa europenilor cu o alură de coupe, cu un ampatament lung subliniat de ornamente cromate şi de linii laterale sculptate şi cu o zonă frontală complexă care prezintă o grilă dominată de bagheta superioară din aluminiu şi de blocurile optice cu formă neregulată.
Qoros GQ3 vine cu lumini de zi de tip baghetă LED inclusă în designul blocurilor optice frontale, mai exact în zona superioară a acestora.

INTERIOR: TEHNOLOGIE DE TOP ÎN SEGMENTUL COMPACT

la interior, Qoros GQ3 beneficiază de avantajul lăţimii mari a modelului, una dintre cele mai generoase din segment: 1839 de milimetri. Spaţiul astfel obţinut este acoperit cu tehnologie şi sisteme demne de o maşină europeană a anului 2013. Astfel, Qoros GQ3 vine cu un ecran touchscreen cu diagonala de 8 inch şi cu un sistem infotainment şi conectivitate de înalt nivel. Dezvoltat in-house, software-ul de care vor beneficia viitorii clienţi ai modelului chinezesc reuşeşte să adune în acelaşi loc navigaţia, sistemul audio şi conectivitatea de tip Cloud, accesul la acestea fiind facilitat de un touchscreen cu swipe, funcţie care până acum a fost disponibilă exclusiv pe telefoanele mobile.

"Sistemul le dă posibilitatea clienţilor să-şi programeze vizitele la service, oferă alerte automate la serviciile de urgenţă în caz de accident. Navigaţia vine cu cele mai bune informaţii legate de trafic din segment şi le oferă celor din maşină accesul la căutarea avansată a punctelor de interes. Conectivitatea integrează reţelele sociale, iar cel de la volan poate să împartă experienţele de la volan, punctele de interes, rutele favorite sau fotografiile cu ajutorul interfeţei intuitive Social media", se arată în comunicatul Qoros.

PRODUS ÎN CHINA

Qoros nu oferă deocamdată nicio informaţie legată de motorizările noului GQ3. Ştim însă că acesta va fi construit în China, la o uzină care va fi deschisă în cursul anului viitor în Changshu. La construcţia modelului Qoros vor fi utilizate subansamble şi know-how oferit de furnizori de top din domeniul auto, precum Magna Steyr, TRW, Continental, Bosch, Microsoft sau Icconmobile.

După lansarea de la Geneva a sedanului GQ3, Qoros va plusa la fiecare şase luni cu un nou model. După premiera mondială de la Geneva, noul Qoros GQ3 va fi lansat în China în prima parte a anului viitor, primele maşini care vor ajunge în Europa urmând să poată fi comandate în toamna lui 2013.

Automarket.ro la Salonul de la Geneva 2013

Automarket va fi prezent în perioada 4-6 martie la Salonul de la Geneva şi vă va prezenta live pe site şi pe pagina de Facebook ultimele noutăţi, informaţii şi imagini de la standurile constructorilor auto prezenţi la evenimentul din Elveţia.


Comentarii (14)

  • Draga Automarket, s-a blocat butonul de sters comentarii pe functia de...sters? Aici erau niste comentarii in regula, comentariul meu de la stirea cu SUV-urile Fiat a disparut, presupun ca exista o explicatie, daca nu va rog s-o inventati.
    18 4
  • mircea
    @dan_grc

    O problemă tehnică a cauzat eliminarea ultimelor 30 de comentarii de pe site. Ne cerem scuze.
    19 28
  • Masina e un metis care pare sa fie inchegat. S-au saturat sa dea chix-uri.
    9 4
  • SibieniiRO
    Ma intreb cine e Volker Steinwascher - Preţedintele CA Qoros -
    De Președinte am mai auzit, dar de Prețedinte inca nu :)
    (Verificati pe coloana din stanga unde ati publicat anuntul facut de CA Qoros)
    0 1
  • Nimic surprinzator, era de asteptat asa ceva din partea Chinei, de indata ce ei insisi sunt creati copy-paste.
    2 1
  • kumite
    Cand cineva ajunge sa admire o chinazarie,mai poti sa spui ceva?Ai nostri ca brazii,cu mucii pe piept! You are so simple,man! Sarcasmul este reactia spontana impotriva stupiditatii! "Nenea,dar ce inseamna sarcasm?" "Este cumva cuvantul in japoneza pt. fiabilitate? M-am tot interesat si nu am gasit nicaieri pe cineva,care sa-mi spuna cat costa modelul 8 mii.Cand o sa aflu,am sa-ti spun!Inca ceva.Oare de ce esti atat de simplu?
    11 8
  • Pare interesanta masina, sunt curios de preturi.
    5 5
  • kumite
    Asa este mah!Trebuie sa ne ploconim in fata produselor de la galbejiti.La ei "Fiabilitate"se preda inca din gradinite.Cand termina un constipat o facultate,are deja masteratul in" Fiabilitate".Si cum ,Dumnezeu,sa nu le luam produsele,cand au fost facute cu multa abnegatie,au fost riguros testate in toate conditiile,iar fiabilitate se vede de la o posta.Noi Europenii sunt pe nicaieri .Ar trebui sa ne uitam mai mult la asiatici,si poate vom face si noi masini apropiate de calitatea lor.Macar 50%la suta calitativ.Eu inca mai sper ca ne putem apropia de calitatile unui asiatic..Asta e viitorul!Produse asiatice ieftine dar extraordinar de fiabile.
    4 9
  • kumite
    Tocmai am incercat sa-ti explic ca datorita tie am reusit sa vad lumina.Nu din pasajele de mai sus am tras concluzia.Din restul pasajelor.In sfarsit am inteles ca fiabilitatea marcilor europene este de tot r"""tul la ora actuala,marcile europenilor sunt cele mai proaste.Am inteles ca europenii produc cele mai proaste motoare si la fiabilitate si la hybrizi.Am inteles,nu te retrage,nu te retrage,nu vreau sa ma iau de mana cu zarnesteanu.Eu vreu sa ma iau de mana cu tine.Nu mai vreau sa fiu un frustrat slinos.Vreau si eu ceva din eleganta si rafinamentul tau.Intelepciunea ta le da peste cap la multi taranoi de pe aici.Vreau si eu sa fac parte din clubul tau select.Se poate?Nu ma respinge.Fa ceva bun de Craciun pt mine.Multumesc ca m-ai facut sa vad,dar vreau sa vad mult mai multe.
    Kind regards!Yours @kumite
    5 4
  • antonny
    sa inceapa lupta .....ca sa fi cel mai bun trebuie sa il invingi pe cel mai bun ....sa vedem care mai are tupeul sa ridice preturile ......care mai e nebunul sa dea pe ASTRA 22000 euro
    1 2
  • In loc sa va certati aiurea:
    http://www.gebrauchtwagenreport.com/
    Si verificati acolo cum stam cu fiabilitatea.
    5 1
  • Nu arata rau deloc, dar raman intrebarile esentiale - calitate? fiabilitate? "feeling"?
    6 1
  • Ar fi timpul ca Renault cu balega...Megane,Clio si alte modele depasite in tehnologie sa se intoarca direct in mama lor..
    1 1
  • E un model bun cu tehnologie "importata" de la japonezi...motoar benzina 1.6 de 140 cp si ,consum de 7 litri,in medie la suta
    http://www.nitrobahn.com/conceptz/autoshows/quoros-sedan-might-be-seen-at-the-2013-geneva-motor-show/
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru