Rabla se incheie in Germania, dar continua in Franta pana in 2011

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 02.09.2009
Guvernul francez a hotarat sa continue programul Rabla pana in 2011, anuntul fiind facut in aceeasi zi in care nemtii au epuizat bugetul pentru propria versiune a programului.

In ziua in care Germania a anuntat oficial ca si-a epuizat bugetul alocat programului Rabla, acesta urmand sa nu fie continuat in perioada urmatoare, guvernul francez anunta ca versiunea proprie a programului va fi continuata pana in 2011, pentru ca succesul inregistrat in 2009 sa nu fie dublat de o cadere brusca a vanzarilor in perioada posterioara. "Avem in vedere continuarea programului pe urmatorii doi ani fiscali, 2010 si 2011, care vor continua rezultatele bune din 2009. Succesul pe care l-a avut acest program atunci cand a fost implementat trebuie dublat de o renuntare graduala la acesta", a declarat pentru Reuters ministrul Economiei din Franta, Christine Lagarde.

Programul Rabla a fost implementat in Franta in martie, aceasta fiind, de altfel, prima luna dupa cinci de scadere in care s-au inregistrat cresteri in comparatie cu anul precedent.

In Germania, oficialitatile au hotarat sistarea programului de reinnoire a parcului auto dupa ce bugetul initial alocat (cinci miliarde de euro) a fost epuizat in dimineata zilei de astazi.

Ultima comanda a insemnat si finalul unei perioade excelente pentru vanzarile auto din Germania, cei 2500 de euro pe care ii primea un neamt care hotara sa isi schimbe masina veche cu una noua stand la baza vanzarii a 2.7 milioane de masini in primele opt luni ale anului in curs. In ianuarie-august 2008, numarul de masini comercializate in Germania a fost cu 565.000 mai scazut.

via | Just Auto | AFP (inreg.)

Taguri: Franta, Germania, Rabla

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru