Radical sărbătoreşte 1000 de maşini produse

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 19.05.2010
Britanicii de la Radical au produs 1000 de maşini în 13 ani de activitate. Una dintre ele deţine recordul absolut pe tur pentru maţinile de şosea la Nurburgring.

Fisa tehnica

Marca/Model/Versiune Radical SR8
Lungime (mm) n/a
Latime (mm) n/a
Inaltime (mm) n/a
Ampatament (mm) n/a
Greutate (Kg) 650
Capacitate (cc) 2600
Puterea maxima (CP/rpm) 355
Cuplu maxim (Nm/rpm) 271
Viteza maxima (Km/h) 270
Acceleratie 1-100Km/h (s) n/a
Consum mediu (litri/100 km) n/a

Unul dintre cei mai exclusivişti producători auto din Europa, britanicii de la Radical, are mari motive de sărbătoare în această săptămână: constructorul din Albion a produs modelul cu numărul 1000 în cei 13 ani de activitate.

Radical s-a evidenţiat în cei 13 ani de activitate mai degrabă prin competiţiile pe care le-a organizat şi prin recordurile obşinute, decât prin maşinile pe care le-a produs. Deşi sunt considerate maşini legale pe şosea în Marea Britanie, modelele produse de Radical sunt utilizate cu precădere în cele 12 competiţii create de producătorul britanic în toată lumea. Cea mai cunoscută dintre acestea este European Radical Masters Championship.

Cei doi fondatori ai companiei Radical, Mick Hyde şi Phil Abbott, au pornit afacerea cu scopul de a produce maşini de stradă care să poată fi omologate fără niciun fel de modificare şi pentru a rula în competiţii pe circuit. Cel mai cunoscut model al companiei este SR8. Acesta dispune de un motor V8 de 2600 centimetri cubi care produce 365 de cai putere.

Varianta sport a acestui model (SR8 LM), care beneficiază de aportul unui motor V8 de 2.8 litri şi 455 CP, deţine recordul absolut de viteză pe circuitul Nordschleife de la Nurburgring pentru o maşină de serie omologată pentru şosea.

Timpul realizat de modelul britanic (6:48) este cu şapte secunde mai rapid decăt cel deţinut de SR8 pe acelaşi circuit şi cu nu mai puţin de 23.5 secunde mai rapid decât cel al lui Gumpert Apollo Speed, modelul clasat pe locul al treilea în unul dintre cele mai urmărite clasamente din lumea auto.

via | Radical

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru