Raliul Finlandei, modificat pentru 2008

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 15.01.2008
Ouninpohja, considerata cea mai spectaculoasa proba speciala din WRC, a fost eliminata in acest an.

Organizatorii Raliului Finlandei vor sa sporeasca atractivitatea competitiei din acest an prin modificari ale traseului . Insa, modificarea traseului a dus la eliminarea celebrei probe Ouninpohja.

Aceasta este considerata cea mai spectaculoasa a intregului calendar al WRC, prin prisma numeroaselor rampe naturale de pe parcursul celor 33 de kilometri. La editia din 2005, Ouninpohja a fost impartita in doua segmente, intrucat in anul precedent Petter Solberg depasise viteza medie de 130 km/h prevazuta de regulamentul FIA. Insa in 2007 a revenit la intreaga sa lungime.

La noi vor lua startul pilotii WRC, P-WRC si J-WRC. Ceea ce nu se mai intampla nicaieri in acest sezon. Astfel ca putem sa oferim fanilor mai multa actiune ca niciodata”, a declarat Jarmo Mahonen, directorul companiei organizatoare a Raliului Finlandei.

Circa 350 km de proba speciala va masura intreg raliul, al carui itinerariu urmeaza sa fie prezentat in luna martie. Organizatorii inca trebuie sa obtina aprobarile pentru traseul pe care l-au ales.

Va pot confirma insa ca, in 2008, cea mai frumoasa proba din lume, Ouninpohja, nu va mai fi parcursa. Motivul pentru scoaterea ei sunt discutiile cu FIA pe tema securitatii. Anul trecum am putut sa tinem Ouninpohja, insa de data aceasta trebuie sa renuntam la ea”, a continuat Mahonen.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru