Raliul Mexicului inainte de start

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 28.02.2008
Mexicul este gazda primului raliu pe macadam din Campionatul Mondial in acest sezon.

Weekend-ul acesta Mexicul va gazdui cea de a treia etapa din Campionatul Mondial de Raliuri. Raliul Mexicului este prima locatie a WRC-ului in afara Batranului Continent si totodata prima etapa pe macadam.

Din cele 15 raliuri programate in WRC in acest sezon 10 sunt pe desfasoara pe acest tip de suprafata. Mexicul a gazduit pentru prima data o etapa in WRC in anul 2004, cand invingator a fost Markko Martin. In 2005 Petter Solberg a castigat in Leon, pentru ca in ultimele doua sezoane sa se impuna Sebastien Loeb.

Locul de desfasurare sunt muntii Sierra de Lobos si Sierra de Guanajuato si campiile din jurul oraselor Guanajuato si Leon. In probele programate pentru prima zi, echipajele vor urca la peste 2700 metri. Altitudinea va avea un cuvant de spus in ceea ce priveste performantele bolizilor, deoarece aerul rarefiat face ca motoarele sa piarda pana la 30% din puterea obisnuita. Probele speciale sunt in general rapide, vitezele medii de anul trecut ajungand pana la 96 km/h.

In prima zi startul se va da in ordinea locului ocupat in clasamentul pilotilor, ceea ce inseamna ca Mikko Hirvonen va fi initial in dezavantaj, urmand ca in a doua si a treia zi liderul raliului sa ia startul primul.

Lungimea totala a Raliului Mexicului este de 830 km, din care 43% reprezinta lungimea probelor speciale. Raliul incepe joi seara cu o spectaculoasa festivitate de deschidere in orasul istoric Guanajuato.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru