Recall la scaune pentru copii in Australia

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 02.09.2008
O companie australiana producatoare de scaune pentru copii e obligata sa remedieze cateva defecte de fabricatie.

Dupa ce iubitorii industriei auto s-au obisnuit deja cu recall-uri in service ale caror obiecte sunt modelele recent lansate pe piata, australienii dau dovada de exces de zel - in sensul propriu al cuvantului - si "inventeaza" un nou tip de recall: rechemarea unor scaune de copii la reparatii. Initiativa le apartine celor de la Xport Investments si vizeaza 25 de scaune de copii vandute de aceasta companie prin diferite magazine online intre 29 noiembrie 2007 si 9 februarie 2008.

Defectele sesizate de producatorul scaunelor se refera la faptul ca acestea nu ofereau siguranta la ancorarea in sistemele de prindere ale banchetei. De asemenea, scaunele in cauza nu dispuneau de o centura pentru pieptul copilului.

Reparatiile vor avea loc in urma unor sesizari ale clientilor catre Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor din Australia (ACCC), urmand ca acestea sa fie efectuate fara obligatii financiare din partea clintilor. "Toti producatorii care scot pe piata bunuri ce trebuie sa corespunda unor norme de siguranta sunt obligati sa se asigure ca toate standardele sunt indeplinite", sustine purtatorul de cuvant al ACCC, Graeme Samuel.

via | Drive

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru