Renault ar putea cumpara Volvo

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 01.07.2008
Ultimele zvonuri de piata auto sugereaza ca Ford se afla in discutii cu Renault pentru vanzarea Volvo.

Desi Ford a negat in numeroase randuri ca intentioneaza sa vanda marca suedeza Volvo, surse apropiate situatiei sustin ca grupul american se afla in discutii cu Renault.

Asadar, se pare ca Ford si Renault au inceput o runda de negocieri cu privire la vanzarea marcii Volvo catre compania franceza. Mai mult, surse apropiata acestor negocieri sustin ca primele discutii au avut loc anul trecut, dar au intrat in impas din cauza neintelegerilor cu privire la pret.

Carlos Ghosn, CEO Renault-Nissan, si-a manifestat de curand dorinta de include in pactul franco-nipon un al treilea producator de marca din industria auto. Daca la inceput era vorba de o companie americana, mai nou, boss-ul Renault-Nissan ar dori achizitia marcii suedeze.

Pe langa Renault, mai sunt interesate de cumpararea brandului suedez companii din Rusia si China.

Via Reuters 

Taguri: Ford, Renault, Volvo

Comentarii (7)

  • prudentul
    merger reloaded
    Pe la începutul anilor '90 (dacă mai ţin bine minte) diviziile de camioane ale Renault şi Volvo au fost unite. Ceva n-a prea mers, căci au divorţat ulterior.
    0 0
  • Reno Trucks
    Divizia de camoane Renault a fost achizitionata in 2001 de catre Volvo Trucks.
    0 0
  • Nu conteaza
    Volvo AB este controlat de Renault
    La achizitionarea Renault Trucks (incluzand Mack Trucks si Nissan Diesel) afaerea a fost de cedare a operatiunilor de productie a camioanelor in schimbul pachetului majoritar de actiuni la Volvo AB.Deci Renault a cedat pe hartie afacerea cu camioane, dar este actinarul majoritar la firma la care acedat-o.
    0 0
  • Robert
    Renault-partenerul ideal
    Renault este cel mai mare actionar la Volvo Trucks avand 15% din actiuni.Revenind la autoturisme, repet ce-am spus pe 25.06.2008 si anume Renault ar fi proprietarul ideal pentru Volvo,firma franceza avand potentialul sa faca din Volvo cel mai mare concurent pentru Audi(ambii constructori propunand autoturisme cu tractiune fata sau integrala).Si in materie de siguranta sunt multe sinergii intre Renault si Volvo.
    0 0
  • pt iubitorii de masini avortate
    renault partenerul cel mai. se duce dracu volvo-ul daca il ia renault.o sa scrie si pe ele probabil made by renault...ca asa sunt francezii ...niste retardati mai jegosi.un mare 0 respect pt franta francezi si ceea ce produc ei.
    0 0
  • @ de nimic
    Pe cine ai prefera in schimb ? Pe indienii de la Mahindra&Mahindra sau pe chinezii de la SAIC ? Intamplator sau nu,Renault este constructorul cu cea mai sigura gama de automobile din lume.
    0 0
  • Thomas
    Ar face un bine :)
    E mult mai bine sa cumpere Renault , si nu va scrie "BY RENAULT " pe spate , Volvo ar fi tinta cea mai mare pe piata si mult mai puternica in Romania , voi ce credeti ca Renault pune "By" peste tot nu fratilor a pus la jegu nostru de Dacie , ca e o rabla si la ora actuala Renault mai putin il intereseaza de Dacia , Volvo ar fi divizia de lux a Renault-ului , si ar concura cu multi , si masina s-ar cam ieftini , ma refer la cele cu motorizari mici de la Volvo. Si Renault se baga pentru ca vrea sa se extinda mai mult si oricum in trecut a fost o colaborare intre Renault si Volvo si mai este legatura franco-suedeza , si Renault totus fac ei lucru de mantuiala la Dacia , dar fac treaba , pentru un brevet de valoare fac treaba , Volvo ar aduce milioane de euro pentru Renault acasa . Vom vedea , desi Renault se afla primu pe lista , tin sa cred ca el totus va fi cumparatoru.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru