Salonul Auto de la Geneva 2016

Renault continuă ofensiva: după Megane și Talisman, vine și Scenic

Publicat Vineri, 12.02.2016
de Bogdan Mirică
Comenteaza 11
Renault continuă ofensiva: după Megane și Talisman, vine și Scenic - Poza 1
Cu ocazia sărbătoririi a 20 de ani de la introducerea primului Scenic, Renault va dezvălui generația cu numărul patru. Ea va fi prezentată publicului la începutul lunii martie.

Renault traversează o perioadă înfloritoare. Vânzările au crescut, iar avalanșa de modele noi nu se mai oprește. După ce am văzut noile Talisman, Talisman break și Megane, Renault se pregătește să ne ofere un alt model nou.

Este vorba despre generația a patra a modelului Renault Scenic, prezent pe piață încă din 2009. Modelul de familie al francezilor va adopta platforma modulară CMF, pe care au fost dezvoltate și Kadjar, Megane și colegul de concern Nissan Qashqai.

Salonul Auto de la Geneva a fost ales drept gazdă pentru debutul mondial, tot el servind și ca loc pentru sărbătorirea celor 20 de ani de la introducerea primei generații a MPV-ului.

Noul Renault Scenic a fost anticipat de conceptul R-Space, prezentat în anul 2011, însă designul actual va fi influențat mai mult de cele mai noi modele din gamă, adică Megane și Talisman.

Esential 20 de ani sărbătorește Renault de la debutul lui Scenic.
2009 este anul în care a fost prezentată actuala generație Scenic.
Laurens van den Acker, designerul șef al francezilor va poziționa logo-ul supradimensionat în centrul grilei și va împrumuta, probabil, blocurile optice ale modelelor deja aliniate filosofiei.
Parbrizul va fi ușor mai înclinat, capota motorului va fi scurtată, iar linia plafonului va coborî mai mult spre posterior.

Nu credem că este cazul să ne așteptăm la mari surprize din colo de ușă. Renault va folosi designul modelelor Megane și Talisman, inclusiv ecranul tactil cu poziționare verticală, însă va pune și mai mult accent pe spațiile de depozitare, foarte căutate la o mașină de familie. Materialele vor fi și ele îmbunătățite, iar spațiul pentru picioare va fi mai generos datorită ampatamentului crescut. Linia de motoare va fi împrumutată de la Megane, adică unități pe benzină de 1.2 litri și diesel. Ele vor fi asociate transmisiei automate cu dublu ambreiaj EDC.


Comentarii (11)

  • ... o perioadă înfloritoare. Vânzările au scăzut...

    important ca se intelege ce ati vrut sa spuneti de fapt...
    26 9
  • Lasind ironia deoparte (desi rateurile merita sanctinate), vinzarile Renault au crescut, la fel ca profitul pe 2015:
    http://www.caradisiac.com/renault-benefice-net-en-hausse-de-48-en-2015-106754.htm
    22 6
  • de admirat designul inovator de la ultimele modele (nu ma omor dupa el, dar nu ai cum sa nu-l apreciezi, intr-o maree de masini la indigo)
    15 3
  • Sunt curios sa vad noul Scenic. Vanzarile francezilor au scazut la monovolume pentru ca oamenii sunt in expectativa. Nu cred ca Vw sau Ford mai au vreo sansa la primul loc dupa ce apare Scenic.
    19 2
  • "Laurens van den Acker, designerul șef al francezilor va poziționa logo-ul supradimensionat în centrul grilei și va împrumuta, probabil, blocurile optice ale modelelor deja aliniate filosofiei. "
    Si va spune ca Touran este o masina fantastica, asa cum a spus de Passat atunci cand s-a lansat Talisman?
    5 15
  • Se numeste identitate de marca si da, trebuie sa fii om de caracter sa recunosti realizarile concurentei, sa nu arunci cu noroi ca idiotul (cum faci tu acum) si sa-ti doresti sa faci masini din ce in ce mai bune (spirit competitiv)!
    16 1
  • Huo, bre! Ce te agiti ca Pepsi? Vai de mine! Domn' designer sef a recunoscut meritele concurentei la cârma" căreia se afla pe-atunci "pateticul" de Vinterkorn. In acest caz Passat este o masina mai buna ca Talisman. O spune un oficial Renault. Superb!
    Ps: Ca sa fim chit. Ca de obicei, esti un fan Renault idiot care intelege doar ce vrea el.
    1 12
  • Ah, dar faptul ca am confirmat ce a spus el, înseamnă ca am aruncat cu noroi? Amigo, ala a aruncat cu noroi in munca asidua a unor ingineri si a aruncat cu noroi si in sutele de milioane investite in Talisman. Dar in opinia ta, bine a facut ca e un om de caracter! Bravo!
    1 8
  • Laptele muls de la Dacia face minuni :Kadjar (putine le strada), Espace -l-a vazut cineva dupa un an de la lansare?, Talisman, Megane 2106, noul Scenic. Daca nu vine repde ceva nou (model, editie, facelift substantial) la Dacia, laptele s-ar putea sa nu mai fie in cantitati asa de mari, si nici asa de hranitor...
    1 9
  • strada vietii
    "Românii şi-au deschis portofelele şi au cumpărat cu 16% mai multe maşini în ianuarie 2016, iar Dacia şi Renault şi-au tras partea leului cu creşteri de 29% şi, respectiv, 91%."
    http://www.automarket.ro/stiri/inceput-promitator-de-an-inmatricularile-de-masini-noi-au-crescut-cu-16-69233.html
    6 1
  • Alin Fin
    Renault Scenic - Cand se va vinde si in Romania aceasta foarte iubita masina de familie? O asteptam si inca mai avem speranta sa nu o luam la mana a doua din Germania ci fix din curtea noastra carpatina.
    Nota Bene Renault Romania!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru