Rivalul lui Veyron e aici: Aston Martin One-77

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 29.10.2008
Cel mai scump model Aston Martin, One-77, si-a facut debutul neoficial pe internet. Iata primele imagini!

Esential

700 de cai putere are noul Aston Martin One-77.
1.300.000 de euro este pretul unui model Aston One-77.

Aston Martin a uimit lumea presei auto la Salonul auto de la Paris, acolo unde a adus mult-asteptatul model One-77, dar a ales sa dezvaluie doar o mica parte din acesta.

Publicatia electronica olandeza 925.nl a reusit insa sa puna mana pe primele fotrografii oficiale ale modelului britanic, astfel ca avem ocazia sa admiram primele fotografii cu acesta. Aston Martin One-77 este asteptat pe drumurile publice undeva in cursul anului viitor.

Editia exclusivista si limitata la 77 de exemplare a producatorului britanic a fost deja vanduta, cererea fiind chiar mai mare decat oferta, in ciuda pretului foarte mare: 1.300.000 de euro. In aceste conditii, Aston Martin incearca sa rivalizeze, cel putin la capitolul pret, cu celebrul Bugatti Veyron.

One-77 se evidentiaza de la prima vedere cu un design extravagant, remarcabil prin blocurile optice vopsite in negru sau grila frontala gigant. Liniile partilor laterale aduc ceva din stilul SLR McLaren iar partea posterioara evidentiaza accentul pus pe aerodinamica.

Modelul va dispune de un motor V12 de 7.3 litri construit manual. In combinatie cu o caroserie la a carei creatie s-a folosit aluminiu si fibra de carbon, acesta duce modelul Aston in 3.5 secunde de la 0 la 100 km/h, in timp ce viteza de top este estimata la 320 km/h. Puterea maxima a motorului este de 700 cai.

Via | 925.nl

Comentarii (27)

  • Marius
    Marfa
    O vioara Stradivarius....un tablou de Van Gogh.......sau un astfel de Aston Martin One-77......sunt opere de arta prin definitie......cu alte cuvinte reprezinta ceva cu mult inainte fata de timpul lor.
    Posibil ca peste multi ani, cand petrolul se va fi epuizat deja, o asemenea bijuterie de masina sa se vanda la o casa de licitatie pe bani grei de tot.
    Evident ca exemplele pot continua :P
    0 0
  • George
    PFF
    Rivala cu Veyron la ce ? top speed ...pauza ...0-100km/h pauza....deci ....poate ca este facuta manual da ...dar in rest nu vad rivalitate deloc..mai bine s-ar compara cu un lambo sau ferari
    0 0
  • mda
    Ce comparatie ?! Asta nu e decat o bucata de fier care va fi , mai devreme sau mai tarziu,la fiare veki.
    0 0
  • Foarte TARE!!!!
    ca design e cel mai tare la ora actuala dar nu cred ca se compara cu Veyron, e depasita la multe capitole cum dracu au gandit VW masina asta ca nici un rival pana acum
    0 0
  • veyronul e mai tare numa la cai si la timpul acceleratie pana la 100 km/h k in rest nu e mai tare cu nik
    0 0
  • fain
    rival pentru ce?
    Veyron?

    Nu merita.
    0 0
  • Crysty
    Veryron
    Nu prea cred. Veyron-ul este unic din multe puncte de vedere. Este rival pt Ferrari si Lamborghini.
    0 0
  • ?
    tineti cont ca veyron depaseste 400km/h
    0 0
  • @utx
    super tare!!! deci cu cacatu meu de solentza(revolutionaru 1.4MPI) pot face la toate capitolele mai putin putere motor sa zicem un golf4?

    P.S
    Fac si Veyron-u daca sta pe loc!!!:)
    0 0
  • Andrei
    Cu 600 de cai putere mi se pare putin doar 320 km/h. Slab la capitolul asta. In rest este o frumusete! :D
    0 0
  • lupu_vitezomanu
    iara veyron ?!
    ah de ce de fiecare data cand apare o supermasina..e comparata cu veyronul....zici ca e zeul masinilor.pun pariu ca e rivala veyronului la consum...il are mai mic..si daca ar fi sa aleg intre astea doua..sincer ganditi-va bine...eu as alege aston-u pentru ca e mult mai frumoasa si oricum nici la veyron nici la aston nu ai unde sa mergi cu ele la capacitatea maxima...oricum super tare aston-u
    0 0
  • Corneliu
    tot degeaba
    mai trebi sa creasca mult pana sa spuna ca e rival pt Veyron, cu 301 cai mai putin si 85km diferenta de vitaza maxima (cca. 405 pt Bugatti), si one-77 e mai lent cu 1,3 secunde pentru sprintul de la 0-100km. deci la top speed si CP... e jale.
    0 0
  • doar o masina ...
    e facuta pentru prosti ... doar aia pot sa dea un milion si ceva pentru o masina, adica un motor care mananca benzina si iti duce fundul de colo colo si peste cativa ani o arunci ca o mananca rugina ...
    0 0
  • @ion
    da o gandire ROMANEASCA de tip ION subscriu la ce a zis Ion.....ma multumesc cu coaja mea de solentza ma duce din A in B
    0 0
  • gogu.macelaru
    deah
    parerea mea! seamana cu SLR mai putin "botul" si nu ma impresioneaza cu nimic :P si daca e rivala ce? doar ca au zis latraii astia de la automarket gata? ma indoiesc. sa le vedem la Top Gear pe pista una langa alta si mai vorbim.
    0 0
  • X
    ba voi nu vedeti ca concureaza doar la PREÅ¢ scrie clar "cel putin la capitolul pret" dar deh cum sa nu isi bage fraierii nasu
    0 0
  • pentru astia mai putin cunoscatori. daca ati fi citit mai bn ati fi observat ca aston martin one-77 este rivalul lui veyron la capitolul pretz si arata chiar bn
    0 0
  • julian
    :))
    Cu ce sa compari? este adevarat ca merele au alt pret decit perele ! ! !
    Cu citava vreme in urma un tuner american iesea cu un corvette care mergea cu 410 km/h... pentru citeva secunde inainte sa explodeze.
    Apoi mai sunt aia care spun ca depasesc 1000 de cai cu impreza sau X... tot asa de 2,3X si cu NOS inaite sa isi schimbe motoru'.
    Frumusetea lui Bugatti nu este in cei 400 km/h, sau in cei 1000 de cai, ci in faptul ca masina respectiva chiar merge cu 400 km/h si puterea motorului chiar este de 1000 de cai... Viteza de top este de 405 km/h, dar masina chiar poate merge cu viteza, aceea, nu doar o poate "atinge". este construita special pentru a-ti da setimentul de "controlez" masina, nu "mai am putin si sar dp roti"...
    Pe linga marul Bugatti, restul sunt ... prune uscate...
    0 0
  • o sa-mi cumpar...
    ... un model făcut de Maisto sau Burago. O să se joace in draci ala micu cu ea. Din clasa asta mai are un Reventon un FXX. Macar ala micu o sa puna mana pe ea. Restul dati aici "din gura" degeaba.
    0 0
  • dealer droguri
    nu ma hotarasc
    Nu ma hotarasc pe care sa o iau...astept totusi motorizarea diesel pe veyron,sa consume mai putin.
    aaaa si pachetul de drumuri grele,nu o sa ma descurc prin RO pana sunt gata drumurile in 2060.
    Deocamdata ma multumesc sa cumpar din targ vitan emblema auriu-cocalara Bugatti si sa o lipesc cu superglue in spate. Poate pacalesc pe cineva pe ulita :D :D :D
    0 0
  • buggati e mai tare ca ferrari?
    nu mi se pare ca buggati ar fi mai buna ca ferrari din nici un punct de vedere!
    Ferrari enzo - ca model de comparatie.
    ferrari 340km/h iar buggati atinge 407km/h, dar ce spuneti voi se merita? ai unde sa il fortezi asa? si daca ai nu rezista decat 2.3 minute din momentu in care ai atins viteza maxima, deoarece i se termina combustibilul (ce patetic) !
    Si in plus bazandu-ma pe o statistica realizata de Board Team-ul de le Top Gear, Ferrari este masina cea mai apreciata din lume, desigur apreciata de cunoscatori adevarati de masini, nu de oricine.
    Ferrari aduce odata cu numele sau performanta imbinata cu un design desavarsit cu o istoriedestul de bogata si un stil aparte!
    0 0
  • veyron
    prea venerat este veyron-ul dupa parerea mea....
    0 0
  • aston
    nu au nici o legatura.poate doar pretul
    0 0
  • un 3d reusit
    subscriu la ce a zis dealer :D
    0 0
  • @@@
    @Vlad ....ia zi si cum e la peste 400Km/h ce senzatie simti, cat consuma?Vad ca te-ai dat cu unu de iti spui parerea

    @eu pai normal sa fie venerat e zeul masinilor in momentul de fata
    0 0
  • astept..
    ...sa bage pe Aston motor adaptat pe GPL si sa atinga 498 km/s : m3. Altfel nu mai investesc nimic in cauciucuri gumabile Kormoran pentru masina asta.
    La ce hal de comentarii pentru 75% din opinatorii-opinanti de aici, n-am rezistat !!
    0 0
  • Sanford34Eva
    reply this topic
    If you are willing to buy a house, you would have to receive the loan. Furthermore, my father all the time takes a secured loan, which seems to be really rapid.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru