Rolls Royce va construi în viitor şi un model ecologic

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 18.08.2010
Rolls Royce nu va putea să facă faţă normelor de poluare impuse de Uniunea Europeană, fără a lansa în viitorul apropiat un model diesel, hibrid sau electric.

Direcţia în care se îndreaptă industria auto mondială îi va sili pe mulţi constructori exotici să îşi adapteze oferta la noile reglementări de mediu, impuse de organismele internaţionale. Ferrari experimentează deja tehnologia hibridă, Bentley se orientează către combustibilul alternativ, iar Porsche oferă deja motoare convenţionale asistate de unităţi electrice.

Rolls Royce nu poate rămâne cu mâinile în sân, oricât de indiferenţi ar putea părea clienţii săi. Constructorul de lux trebuie să caute o soluţie optimă pentru a reduce emisiile sale de CO2 şi singura variantă pare să vină de la părintele său BMW, care cochetează deja cu sistemele hibride.

Torsten Mueller Oetvoes, preşedintele executiv Rolls Royce, a declarat că în acest moment compania trebuie să-şi înţeleagă foarte bine clienţii care pun preţ pe ecologie, pentru a identifica cererile segmentul. Muller a lăsat să se înţeleagă că, în prezent, Rolls Royce ia în calcul mai multe alternative de propulsie, de la hibrizi şi electrice până la dieseluri eficiente, deşi clienţii nu manifestă interes pentru acest segment.

"Depinde numai de public.

Decizia este doar a lor", a declarat Mueller. Analiza va fi făcută publică după ce va fi luată o decizie finală, adică foarte curând, cel mai probabil în cadrul Salonului Auto de Paris.

Totodată, preşedintele Rolls Royce a susţinut ideea că împrumutarea trenului de propulsie hibrid dezvoltat de BMW, ar fi cea mai uşoară şi cea mai economică soluţie pentru cel mai apreciat constructor de lux din lume.

via | automotivenews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru