Romania pe 13 in Europa

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 19.09.2006
Organizatia Internationala a Constructorilor de Autovehicule a intocmit un clasament al tarilor producatoare de automobile, iar Romania a fost clasata pe 32 in lume si 13 in Europa.
Organizatia Internationala a Constructorilor de Autovehicule (OICA) a realizat o statistica privind clasamentul tarilor producatoare de autovehicule.

Romania a fost clasata pe locul 32 la nivel mondial si pe locul 13 in Europa. In acest clasament nu este introdus fostul spatiu sovietic si Turcia, iar datele pe care se bazeaza clasamentul sunt din 2004 si 2005.

In clasamentul constructorilor, Dacia este inglobata in Grupul Renault, care se plaseaza pe locul zece la nivel global. In urma rezultatelor inregistrate in 2006, fara indoiala ca piata auto romaneasca in ansamblu va urca in acest clasament. Cel mai puternic sprijin pentru locul Romaniei in clasament a fost adus, evident, de catre Dacia.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru