ROMÂNIA: Producţia auto creşte cu 75% până în 2014

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 24.08.2010
Conform unui raport realizat de o cunoscută companie internaţională, producţia de maşini din România va atinge un nivel record în 2014. Creşterea faţă de 2009 va fi de 75%.

Esential

75% este procentul de creştere a producţiei auto din România în 2014.

O analiză a companiei PricewaterhouseCoopers (PwC) citată ed Mediafax arată că producţia auto din România ar putea ajunge la 520.000 de unităţi până peste trei ani, cifra fiind cu 75% mai ridicată decât cea înregistrată în 2009. În condiţiile în care prognoza PwC va fi reală, România se va afla pe locul al treilea ca ritm de creştere şi pe locul al şaselea în clasamentului ţărilor producătoare de maşini din Europa Centrală şi de Est.

La creşterea de 75% până în 2014 va contribui foarte mult apariţia în peisaj a uzinei de la Craiova, acolo unde investiţiile Ford vor da naştere unui model de segment B care va îmbunătăţi rezultatele efective ale fabricii. "Capacitatea de producţie de la fabrica din Piteşti va creşte şi ea pentru a face faţă cererii sporite pentru noile modele de autoturisme lansate", susţine Ionuţ Simioni, directorul biroului auto al PwC România, citat de Mediafax.

În primele şapte luni ale anului 2010, producţia internă de maşini a crescut cu 24.7%.

Dacia a produs în perioada ianuarie-iulie 215.463 de maşini, iar Ford 4178.

via | Mediafax

Comentarii (3)

  • Marius
    Suntem pe drumul cel bun
    Subiectiv vorbind, nu sunt un fan Dacia-Renault. Asta e, gusturile nu se discuta.
    Obiectiv insa, sa spunem "saru'mana" francezilor de la Renault, pt ca mai aduc ceva banuti la bugetul de stat prin TVA, si mai dau de papica la multe firme si firmulite. Apropo, in afara de masini, otel, petrol, gaze, lemn si gagici dezbracate pt occident......ce dracu mai produce Romania?
    11 0
  • mai multe
    Marius - nave maritime, telefoane mobile, rulmenti, cateva tractoare pe la Brasov si ar mai fi cate ceva.
    5 0
  • Bogdan
    Avem o foarte dezvoltata industrie de "distractie"
    In primul rand ca nu am vrut sa folosesc termenul englezesco-american.
    Si in al doilea rand: tara asta produce mult divertisment, mult circ pentru popor. Domnul Basescu este expert in asa ceva si a alcatuit o echipa de vis pentru asta.
    Si cred ca se mai produc si multe pungi de plastic la noi in tara.
    A ... si botezatu face multe hainute pentru romani si pentru cei din afara tarii.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru