Românii au casat 161.116 rable şi au cumpărat 35.000 de maşini noi

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 25.08.2010
Potrivit statisticilor recente, în mai bine de şase luni de la demararea programului Rabla românii au casat 161.116 vehicule mai vechi de 10 ani.

Esential

161.116 de rable au fost casate în intervalul 18 februarie-20 august 2010.

La mai bine de şase luni de la demararea programului Rabla, românii au casat în total 161.116 de vehicule mai vechi de 10 ani pentru a primi tichetele valorice cu care îşi pot cumpăra maşini noi.

Deşi cifra este una peste aşteptări, guvernul fiind nevoit să suplimenteze numărul tichetelor de mai multe ori, până în prezent doar 35.000 de vehicule noi au fost achiziţionate prin programul "Rabla", dintre acestea, 50% fiind de producţie autohtonă.

Anul acesta, Ministerul Mediului a alocat un total de 722 de milioane de lei, necesari pentru scoatere din uz a aproximativ 190.000 de maşini vechi. Autorităţile au impus însă folosirea tichetelor valorice până la data de 23 noiembrie, neutilizarea acestora atrăgând anularea participării în program.

Demarat pe 18 februarie, programul "Rabla" a fost suplimentat după o lună cu 50.000 de tichete, care s-au adăugat celor 60.000 oferite iniţial. În luna martie, guvernul a oferit încă 50.000 de tichete, în valoare de 190 de milioane de lei, iar în luna iunie ultima tranşă de 30.000 de tichete a ajuns la centrele de colectare.

Rămâne de văzut dacă, până la încheierea programului, cele 190.000 de tichete se vor epuiza şi câte dintre acestea vor servi achiziţionării de maşini noi.

via | mediafax

 

Comentarii (7)

  • Crysty
    Vouchere
    Va spun eu unde este diferenta de aprox 135.000 vouchere: sunt in buzunarele speculantilor si bisnitarilor care le vand intre 1000 si 1500 lei!
    De fapt le vindeau ca acum nu mai cauta nimeni!
    4 1
  • E bine
    Era normal sa apara speculanti, dar n-au castigat mai nimic pentru ca a fost oferta mare si n-au scos mai nimic pe ele, sau au ramas cu ele in mana, unii nici alergatura si stresul nu si le-au scos. Cei mai avantajati din toata treaba asta au fost cei care si-au cumparat o masina noua cea ce e foarte bine.

    Eu vad stirea in felul asta 161000 rable mai putin, o cifra foarte buna. Eu zic ca programul a fost aproape un succes.
    Acum ca vor aparea zeci de comentarii comentarii de gen "hotie, traim in Romania suntem penibili, etc". Eu zic totusi ca asta e o frunza verde in padurea cu uscaciuni de la noi
    5 0
  • ****
    adica vreti sa spuneti k mai sunt pe piata doar 56116 vouchere eu nu cred
    0 1
  • Alehandro
    ROMANII DAU FALIMENT CU SALARIUL MINIM DE 600 RONI,din care se mai taie 25 % !!! romanul este o creatura unica , cumpara masina nou numai sa impresioneze vecinul,in realitate insa moare de foame pentru ca toti banii se duc pe rate,nu are bani pentru service !!! sau daca ajunge in posesia a 5 mii sau 10 mii ,sau 20 de euro,pentru ca a vandut un apartament,sau ma rog a mostenit banii respectivi,imediat cumpara o masina sa se dea mare in fata vecinilor,iar in spatele culiselor se chinuie sa traiasca sa intretina masina din salariul mizerabil de 600-1000 de roni pentru care lucreaza !
    7 1
  • RAB;A
    DE FAPT MASINILE NOI AU FOST ACHIZITIONATE IN PROPORTIE DE 80% IN PROGRAMUL RABLA CU BANII JOS SI NU PREA SAU FACUT FINANTARI
    0 0
  • nota 10
    e foarte bine ca s-a intamplat asa.....s-au mai eleberat si parcarile.guvernul asta e putin ''diabolic'' dar interesul scuza mijloacele.Presupun ca vor ramane foarte multi cu tichetul , scuze ...cu o hartie ...e buna si aia cand ''ti se termina hartia''..nu?
    ASTEPTAM VOIOSI LA ANUL URMATOR RABLA 2011!!!
    2 0
  • Stimati soferi romani,sa invatat in final faptul : intrarea in Sens Giratoriu NU TREBUIE SEMNALIZAT,numai la iesire,cand este obligatoriu sa semnalizati !
    Astfel sa incheiem odata acest capitol !
    Va rog pe cei de la Automarket sa ne dea un comincat oficial in legatura cu acesta,vad ca multi soferi romani nu sunt la zii cu acest subiect !
    Iata un link unde screi despre acest lucru !!!
    http://www.citynews.ro/cluj/auto-27/cand-trebuie-si-cand-nu-trebuie-sa-semnalizam-70767/
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru