Saab 9-3 Alcool Cabrio

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 31.03.2006
Suedezii de la Saab au rupt gura targului la salonul auto gazduit in aceste zile in tara de origine a marcii. Acestia se lauda cu primul propulsor hibrid care foloseste combustibil pe baza de etanol (alcool produs din cereale), prezent pe un cabrio cu soft-top: Saab 9-3 Cabrio BioPower Concept.

Conceptul a fost scos la rampa ieri, in prima zi a Salonului Auto de la Stockholm. Odata cu el au venit si laudele specifice unei premiere mondiale: un propulsor BioPower turbo de doi litri alergat de 260 CP produsi de un inedit sistem hibrid.

Cei 260 de cai sunt transmisi exclusiv puntii fata, in timp ce motoarele electrice iau in grija cate o axa a masinii. In plus, tehnicienii de la Saab au dezvoltat si un nou sistem de injectie, denumit SIDI, care ii permite soferului sa aleaga din mers tipul de combustibil: de la un amestec de etanol si benzina pana la etanol pur, indiferent de conditiile meteo. Cu ambele sisteme de alimentare puse in functiune, hibridul 9-3 Cabrio poate atinge suta de kilometri in 6.9 secunde.

Masina este pusa in miscare exclusiv de motoarele electrice pana la 50 de km/h, desi autonomia acestora nu poate depasi 10-20 de km. Dupa aceste limite, propulsorul pe baza de etanol isi intra automat in rol.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru