Saab a confirmat lansarea lui 9-5 SportCombi

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 27.04.2010
Suedezii de la Saab au confirmat intrarea in productie a lui 9-5 SportCombi in cadrul unei conferinte interne, iar prima imagine a acestui model a fost surprinsa de un membru al publicului si postata pe internet.

Versiunea SportCombi a lui Saab 9-5 a fost confirmata pentru productie, dupa ce o imagine cu acest model a fost surprinsa pe ascuns la o prezentare interna a companiei. Modelul este bazat pe platforma Epsilon II a celor de la GM, la fel ca in cazul lui 9-5 Sedan. Design-ul merge pe aceleasi linii, avand montantii C inclinati, iar montantii A vopsiti in negru. Astfel, modelul da impresia ca parbrizul "imbratiseaza" partea din fata a caroseriei, amintind de trecutul aviatic al modelelor Saab.

Automarket a prezentat in repetate randuri imagini spion cu noul 9-5 SportCombi in timpul testelor, dar confirmarea productiei este un pas important in debutul modelului pe piata. Dupa cum stiti, cei de la Saab au trecut de un hotar important in istoria marcii, fiind la un pas de a fi distrusi de concernul General Motors din care au facut parte timp de aproape 20 de ani. Olandezii de la Spyker nu si-au pus inca amprenta pe marca suedeza, modelul 9-5, atat in versiunea Sedan, cat si in versiunea SportCombi, fiind creatii ale marcii Saab in momentul in care era detinuta de cei de la GM.

Saab 9-5 este bazat in proportie de 30% pe Opel Insignia.

In prima faza, cand Saab era inca sub patronatul GM, cele doua modele trebuiau sa fie construite pe aceeasi linie de productie, in Russelsheim. Ulterior, Saab a ridicat toate utilajele de productie aferente modelului 9-5 si le-a mutat in Trollhattan, dupa care a vandut fostele utilaje folosite pentru productia vechiului 9-5 chinezilor de la BAIC. Versiunea SportCombi a lui Saab 9-5 va fi produsa alaturi de versiunea sedan a acestui model la fabrica din Trollhattan, iar vanzarile ar trebui sa debuteze undeva in prima jumatate a lui 2011.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru