Saab a găsit un partener pentru dezvoltarea modelului 9-2

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 06.09.2010
Saab va dezvolta modelul 9-2 cu ajutorul unui partener din exterior. Numele noului partener ar putea fi anunţat la Salonul Auto de la Paris.

Victor Muller, şeful Spyker, a anunţat că a găsit un partener pentru dezvoltarea noului 9-2. Noul deţinător al mărcii din Trollhattan nu a anunţat cine este partenerul pentru dezvoltarea lui 9-2, dar unele voci vehiculează numele BMW. În orice caz, ştim că Victor Muller a purtat discuţii cu trei constructori importanţi la nivel mondial, care îşi pot permite o asemenea colaborare. Numele noului partener ar putea fi anunţat la Salonul Auto de la Paris.

Noul Saab 9-2 este aşteptat să debuteze peste câţiva ani. Modelul va prezenta aceeaşi siluetă care l-a făcut celebru pe 9-2-ul produs între 1949 şi 1956. Cel mai probabil, viitorul 9-2 va avea tracţiune faţă şi va fi echipat cu motoare turbo. Modelul suedez se va lupta în segmentul premium al clasei mini şi va beneficia atât de un design interesant, cât şi de motorizări performante şi economice.

Până la debutul lui 9-2, Saab va lansa o noua generaţie a lui 9-3 şi viitorul 9-4x. În timp ce 9-4x va folosi în continuare o platformă GM, viitorul 9-3 va beneficia de o platformă nouă.

Cu excepţia proiectului 9-2, Victor Muller va finanţa celelalte proiecte atât cu propriile fonduri, cât şi cu cei 400 de milioane de euro pe care i-a împrumutat de la Banca Europeană de Investiţii.

Via | AutoActu

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru