Sainz: "Este trist cum a ajuns WRC-ul"

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 18.02.2008
Dublul campion mondial si-a exprimat dezamagirea fata de modul in care FIA a ales sa organizeze Campionatul Mondial de Raliuri.

Dublul campion mondial in WRC spaniolul Carlos Sainz a facut o serie de declaratii dure asupra situatiei in care a fost adus Campionatul Mondial de Raliuri. Principalii vinovati din cauza carora raliurile au devenit inexpresive sunt oficialii FIA, in viziunea lui Sainz.

Situatia a devenit putreda in momentul in care FIA a incercat sa faca WRC-ul la fel ca Formula 1. Au inceput sa aleaga cantitatea in defavoarea calitatii. Un raliu era un eveniment ce paraliza o tara intreaga, iar acum a devenit o cursa mica cu 40 de masini concurente”, a declarat legendarul pilot iberic.

Carlos Sainz si-a sustinut  pozitia in aceeasi maniera: „Ceea ce imi lipseste cel mai mult este inexistenta concurentei. Cu retragerea lui Marcus Gronholm chiar nu mai putem spera la nimeni in fata lui Sebastien Loeb, dar nu trebuie sa-l discreditam pe francez. Nu este vina lui, el este unul dintre cei mai mari campioni din istorie. Imi aduc aminte de vremurile cand erau o multime de pretendenti la titlu si patru-cinci constructori diferiti.

Acest lucru nu se mai intampla astazi, iar pentru competitie este trist”.

Carlos Sainz si-a inceput cariera in 1987 si si-a terminat-o in 2005. A castigat primul sau raliu in 1990, iar ultimul in 2004. S-a remarcat ca un adevarat lider al generatiei sale chiar daca a concurat cu adevarate legende ale lumii raliurilor cum ar fi Tommi Makinen sau Juha Kankkunen. Spaniolul a castigat 26 de raliuri in cariera sa, fiind depasit la acest capitol doar de Marcus Gronholm si Sebastien Loeb.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru