Scandal politic la Peugeot

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 23.04.2007
Alegerile din Franta au amanat planurile de restructurare din cadrul grupului Peugeot-Citroen.

Grupul francez PSA ar putea disponibiliza pana la 10.000 de angajati din Franta si alte state europene, informeaza Mediafax.

Christian Streiff, directorul general al grupului francez, a amanat prezentarea planului de restructurare pana dupa incheierea celui de-al doilea tur al alegerilor prezindentiale din Franta, care va avea loc pe 6 mai. Restructurarea are in vederea, in principal, compania Peugeot.

Presa fraceza a facut aceste speculatii la scurt timp inainte de deschiderea primei runde a alegerilor prezidentiale, la finele unei campanii electorale pe parcursul careia temerile populatiei privind pierderea locului de munca s-au numarat intre problemele cel mai atent tratate.

Revista franceza Capital anunta ca oficialul Peugeot a convenit sa amane anuntarea planului de restructurare, in urma unor presiuni politice, dar acesta a ajuns la concluzia ca "implementarea masurilor de restructurare nu mai poate astepta pana la vara".

Partidul Socialist, reprezentat in lupta pentru presedintia Frantei de Segolene Royal, care va participa in turul doi al alegerilor alaturi de liberalul Nicolas Sarkozy, a solicitat o explicatie din partea companiei privind aceasta problema.

Purtatorul de cuvant al Peugeot a mai spus ca grupul auto a semnat in cursul acestei luni un acord preluminar cu cinci sindicate care ar permite companiei sa ofere indemnizatii de somaj unor angajati. "Acordul a fost constituit pentru facilitarea plecarilor voluntare din companie, prin acordarea de asistenta financiara, in cazurile in care Peugeot ar fi obligata sa efectueze disponibilizari", au declarat oficialii francezi.

Comentarii (3)

  • AndreiRN
    Mecanica si politica
    Atunci cand politicieni isi baga nasul in treaba mecanicilor si a inginerilor numai bine nu o sa iasa. Cunosc implicatiile unei restructurari dar este facuta din necesitate economica si orice intarziere ar pune in pericol existenta firmei cu exceptie la francezi unde de produci de nu produci te va plati guvernul mai departe. Poate asa se mai cumpara si cateva voturi.
    0 0
  • NIGHTMARE
    Peugeot, privat, politica, plata...
    Mda, foarte interesant ceea ce constata AndreiRN despre economia franceza si interdependenta politic-economic. Un singur amanunt insa este omis: PEUGEOT ESTE COMPANIE PRIVATA. Pe langa asta mai este si globalizarea, avand uzine de producere a unor componente si subansamble, precum si linii de asamblare in tari din cel putin 4 continente. Que diable, soyons raisonables!
    0 0
  • AndreiRN
    Fatzade
    Da, multi se ascund sub tot felul de fatzade si asta se reflecta perfect in economia franceza care este privata dar ia hotarari legate de alegerile politice in loc de nevoile economice propri.
    Acelasi lucru se observa si la peste 90% din cei ce posteaza pe aici care se ascund dupa tot felul de pseudonume probabil din teama sau rusine ca nu cumva vre-un cunoscut sa le judece opinia proprie. Teama mostenita din educatia comunista.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru