Sculptură de 150 de tone, dedicată lui Jaguar E-Type

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 30.06.2011
Ediţia de anul acesta a Festivalului de la Goodwood va găzdui o sculptură aniversară, dedicată celor 50 de ani împliniţi de legendarul Jaguar E-Type.

Esential

150 de tone cântăreşte sculptura lui Jaguar E-Type
0.5 kilometri este lungimea ţevilor, puse cap la cap, folosite pentru sculptura lui Jaguar E-Type.

Şi în acest an, Festivalul de la Goodwood va fi un prilej de aniversare pentru unul dintre cei mai importanţi constructori auto din Europa. După sculptura care celebra 100 de ani de la înfiinţarea Audi (2009) şi cea care marca tot 100 de ani pentru Alfa Romeo (2010), anul acesta, la Goodwood a fost instalată o nouă operă de artă, dedicată celor 50 de ani împliniţi de cel mai popular model Jaguar: E-Type.

Sculptura, care cântăreşte 150 de tone, a fost construită din tuburi de oţel, care totalizează jumătate de kilometru, puse cap la cap. O mare parte din oţelul folosit la crearea monumentului a fost donat de Tata Steel, asemeni Jaguar, un subsidiar al indienilor de la Tata.

Ţevile de oţel, cu o grosime de 12 mm, au fost produse pentru a fi utilizate pe post de conducte de petrol. Utilitatea lor a fost regândită, iar o firmă care de obicei construieşte poduri, le-a asamblat pentru a cinsti jumătatea de veac pe care o împlineşte E-Type.

Creatorul sculpturii este Gerry Judah, artistul care lucrează la opera de artă încă din luna ianuarie.

Deşi sculptura anuală de la Goodwood înglobează maşini în mărime naturală, Judah şi-a dorit ceva neconvenţional.

"E-Type este faimos pentru designul său, însă este mult prea mic şi delicat pentru a-l putea ancora în aer. M-am gândit să redau forma maşinii fără a mă raporta neapărat la un exemplar real. Toţi vor recunoaşte E-Type-ul. Forma sa vorbeşte de la sine. Nu îl poţi confunda", a declarat creatorul sculpturii.

via | autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru