Sedan de lux de la SsangYong

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 03.10.2007
SsangYong a anuntat ca va lansa un sedan de lux cu propulsor de 5.0 litri bazat pe conceptul WZ.

Piata sedanurilor de lux va marca debutul unui nou model venit de aceasta data din partea celor de la SsangYong. Constructorul coreean a anuntat ca va incerca revitalizarea modelului Chairman prin creearea unui succesor al acestuia, ce ar urma sa fie vandut pe o piata variata pana in 2010.

Supranumita W200, noua generatie a sedanului de lux va dispune de un spatiu interior mai mare decat actualul model si va fi propulsat de un motor de 5.0 litri conectat la o transmisie in sapte trepte. La baza noii generatii va sta conceptul WZ prezentat in premiera in acest an la Salonul Auto de la Seoul prefigurand un sedan echipat cu cea mai noua tehnologie de siguranta: cruise control, asistenta la parcare si sistem de avertizare in cazul parasirii benzii de mers.

Constructorul coreean a anuntat ca intentioneaza sa-si largeasca gama de vehicule cu ajutorul unor investitii din partea companiei Shanghai Automotive. Pana in 2011, SSang Yong ar urma sa dezvolte 5 propulsoare noi si 30 de modele sedan si SUV.

Coreenii au anuntat si ca vor renunta la platformele modificate, de provenienta Mercedes-Benz, in favoarea unei tehnologii proprii ce ar urma sa fie dezvoltata in anii urmatori.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru