Sedan Honda pe baza de hidrogen in 2008

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 11.05.2007
Honda se pregateste sa atace piata vehiculelor ecologice in 2008 cu un nou sedan pe baza de hidrogen.

Dupa ce Toyota si-a exprimat intentia de a lansa o intreaga gama de vehicule hibride, un alt constructor japonez doreste sa atace piata automobilelor ecologice. Honda a anuntat ca pentru anul viitor pregateste un sedan care sa functioneze pe baza de celule de hidrogen si un hibrid de clasa mare, pozitionat sub Civic hibrid, care sa porneasca de la 25.000 de dolari.

Noile intentii Honda pe piata vehiculelor ecologice au fost facute publice ieri, cu ocazia demonstratiei oferite de conceptul FCX la Washington. Sedanul cu patru usi, care functioneaza tot pe baza celulelor de hidrogen, este capabil sa atinga o viteza maxima de 160 de km/h avand o autonomie maxima de 434 kilometri.

Steve Ellis, managerul Honda al departamentului de cercetare a celulelor de hidrogen, a declarat: "Va pot asigura ca FCX nu este inca un concept care va ramane nematerializat. In viitorul apropiat el va prinde viata cu siguranta si va fi cheia cu care vom incerca sa atragem un public preocupat de mediul inconjurator".

Versiunea de productie a viitorului model pe baza de celule de hidrogen va fi similara conceptului FCX, singurele diferenta urmand sa apara la nivelul spoilerelor si al interiorului care va fi mult simplificat.

Honda se loveste insa de o problema generala: lipsa punctelor de alimentare pentru vehiculele pe baza de celule de hidrogen. De aceea constructorul japonez s-a gandit sa lanseze un centru de energie experimental intr-o casa obisnuita. Centrala electrica "de casa" va folosi gaz natural pentru a genera combustibil.

China s-a aratat si ea interesata de investitii majore in aceasta tehnologie. General Motors se pregateste deja sa testeze o intreaga gama de autovehicule ecologice la sfarsitul acestui an. 100 de modele Chevrolet Equinox alimentate cu hidrogen vor lua parte la sesiunea de teste GM de la sfarsitul acestui an.

Comentarii (2)

  • AndreiRN
    Honda
    Honda testeaza pe strazile Californiene un vehicol pe Fuel Cel de 7 - 8 ani de zile. Sunt mai micute decat Civic si sunt folosite de compania de gaz natural si merg pe metan/electric dar nu au motor cu combustie interna. Este timpul sa produca si un model de vanzare dupa atata testare. Prototipurile vin de la Honda Design Center din Torrance.
    0 0
  • Nazare Ilie
    Aspect/vizibilitate la manevre in scurt
    Unele modele de masini, vazute din lateral, au linia parbrizului ca o continuare in acelasi unghi a liniei capotei motorului, ceea ce le face deosebit de aspectuase in detrimentul vizibilitatii la manevrele efectuate in scurt.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru