Sedan low-cost de la VW

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 19.03.2007
Grupul german a anuntat ca va incerca dezvoltarea unui sedan low-cost pentru piata asiatica imediat ce va incheia contractul de preluare a Proton.

Volkswagen pregateste un sedan low-cost pentru piata Asia-Pacific printr-un parteneriat care ar putea implica si producatorul malaezian Proton.

Kevin Rose, presedinte executiv Volkswagen, a declarat intr-un interviu, ca o pozitie oficiala va fi luata in urmatoarele trei saptamani, dupa ce se vor incheia tratativele cu Proton. Daca proiectul va fi acceptat, noua masina va fi produsa in Malaysia si va fi urmata de un sedan de dimensiuni mai mari pentru piata din Singapore.

Intelegerea cu Proton ii va permite grupului german sa beneficieze de un schimb liber in zona si sa-si creasca cota de piata in Asia. Astfel VW incearca sa-i prinda din urma pe rivalii de la BMW si Mercedes-Benz care au deja unitati de productie in sud-estul Asiei.

Kevin Rose a declarat si ca VW va incepe sa produca masini in India incepand din acest an. Constructorul german este asteptat sa lanseze si un automobil low-cost, mai ieftin decat hatchback-ul Fox, asteptat sa intre in vanzarea din 2009 pe pietele din Rusia, India si China.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru