Şeful Chrysler: “Jeep Compass va fi scos la pensie“

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 29.05.2012
Sergio Marchionne, şeful alianţei Fiat-Chrysler, a anunţat că în următorii ani vor fi scoase la pensie modelele Grand Voyager şi Jeep Compass.

Se pregătesc modificări important în gama modelelor Chrysler şi Jeep. De această dată nu este vorba despre introducerea unor noi modele, ci despre renunţarea la unele deja existente.

Sergio Marchionne, preşedintele delegat al alianţei Fiat-Chrysler, a anunţat că modelul american Chrysler Town & Country va fi retras de pe piaţă până la finalul lui 2013. Locul său va fi ţinut de un alt model al grupului şi anume Dodge Caravan.

În Europa, publicul se va folosi de serviciile lui Lancia Voyager, cel puţin până când Fiat şi Chrysler vor lansa un nou model comun, un MPV de dimensiuni ceva mai mici, cu un preţ abordabil, dezvoltat de cele două grupuri pe platforma CUSW a americanilor.

Acelaşi tratament va fi aplicat şi modelului Jeep Compass, SUV-ul compact urmând să fie scos la pensie în august 2014. În locul său va fi introdus un model complet nou, ales din lista de candidaţi la care lucrează în prezent inginerii celor două grupuri.

Cu ocazia anunţului de pensionare a celor două modele, Marchionne a făcut şi o serie de precizări despre alte două modele existente deja pe piaţa din America: Fiat 500, care se pare că va primi o versiune electrică, şi Dodge Dart, pe care îl vom regăsi şi în varianta de performanţă SRT, imediat ce se va alege un motor potrivit.

via l autoblog

Comentarii (8)

  • pai mi se pare normal...era mult prea frumos...umpic peste pontiac ...aztec
    15 6
  • Masina nu arata rau,numai ca cine are bani cumpara direct fratele mai mare GrandCherokee.
    3 5
  • mai bine mai tirziu ....
    compass e cea mai urita masina facuta de grupul DCJ; butoio pe 4 roti ! vorba lui ian, poate aztecul celor de la gm era mai nasol; in plus au facut si magaria sa il puna in aceeasi clasa cu patriot-ul care e intr-adevar un jeep .... macar ca aspect ! iar acuma tolomacii vor sa il inlocuiasca cu altceva ! culmea ! ei inca fabrica jeep patriot pe aceeasi platforma si cu aceeasi motorizare/transmisie/optiuni ! de ce un om care vrea neaparat jeep, ar lua altceva cind e patriot pe piata la aceeasi bani ? de ce nu face patriot-ul mai atragator ? asa e si cu chrysler town&country .... ei il scot de pe piata ! mare scofala ! pai un om normal ar da vreo 15.000$ in plus pe chrysler cind e deja dodge grand caravan acolo ? grupul asta, DGJ e pe duca, cu italieni ori cu altii .... nu-s capabili de nimica ! inca mai misca ford si gm .... dar nu stiu pt cit timp !
    3 2
  • @mip
    Chrysler are in prezent vanzari foarte bune,cum nu a mai avut de foarte multi ani si tu spui ca e pe duca????
    Lasa filmele....
    5 2
  • razvanis
    euroncap
    are 2 stele masina asta, trebuia scoasa la pensie de mult, mai proaste decat ea sunt doar chinezariile si pe acolo e posibil sa nu fi ramas prea multe la nivelul asta
    2 1
  • @map
    ai avut unul? ai mai cumpara altul ? ai citit cite ceva de fiabilitatea lor ? au acum vinzari bune, dar de ce ? uiti ce rabaturi pun ? daca te uiti inapoi la masinile lor vei vedea ca am dreptate. orice model au scos de capul lor .... a fost slab si f. slab .... ce au avut mai bun, era in colaborari ba cu mitsubishi, hyundai, mercedes .... acum fiat. uita-te la motoarele lor. au scos acum un nou motor de 3.6 pentastar .... nu sint sigur ca nu l-au "inchiriat" si pe ala de la VW care produce in canada un minivan la aceeasi uzina ca si dodge caravan .... si de 30 de ani sau mai bine bat cimpii cu "legendarul hemi" care e un v8 de 5.7L .... frinele sint slabe, instalatiile de aer conditionat slabe (in 3-4 ani au probleme sau sint terminate) electronica slaba, mecanica nu e nici aia prea buna cu exceptia lui jeep wrangler / TJ-sahara; acum au a doua generatie de jeep grand cherooke facuta pe platforma de mercedes M-class care se zice ca e mai reusita, cum e si cazul lui chrysler 300/ dodge charger care e facut pe platforma de E-Class .... chryslerul meu era o masina f. confortabila, spatioasa si cam atit si nu prea gurmanda (la un motor de 3300cmc lua pe autostrada 8L%) .... era de 7 ani, 240.000km si nu mai functionau butoanele de la inchidere geamuri decit la sofer (norocu' meu!), clima .... nici nu mai avea curea pt compresor ! motorul .... era destul de corect, deh, licenta mitsubishi, dar pompa de apa se termina la cam 30-35 mii km ....bucsele de la directie/suspensie so-so, avea un sistem nasol la directie cu o bucsa ce se ducea si aia relativ repede(max 50 kkm) , prima data am schimbat toata bara, ca eram mai novice si m-am trezit la un schimb de ulei ca joaca roata, a doua oara am cautat bucsa si am inlocuit-o eu desi mi-a luat cam tot timpul ala de lucru ca la garaj, dar piesa a fost 10% din pretul bratului si pe manopera nu am dat nimica (~20$ in loc de 250 cit am platit la service, inclus si schimbul de ulei), ce sa mai zic de transmisie care m-a tinut in sah cit am tinut masina! ca imi era groaza sa merg la un drum mai lung sa nu crape sub noi! si as putea continua .... unele probleme au aparut pt ca erau gresit concepute ! asa ca .... nu vreau sa te superi tu sau altii pe mine dar eu nu as mai recomanda nimanui sa ia o masina de la ei .... ei vind si la flote de inchiriat, apoi sint multi care le iau in leasing; au garantie 3 ani ! nu mai mult! mai demult dadeau pe motor/transmisie 7 ani sau 120.000 km.... respecte tuturor ! si sa nu uitam ca ei au fost cei care au pierdut cel mai mult la vinzari cu criza, depinde la ce se raporteaza cifrele, ca deh, si ei au investitori si sint cotati la bursa .... respect mai am de la americani doar la ford ca aia au trecut prin criza fara jmenarii si au masini mai inovative ....
    2 2
  • @mip
    Ai incercat noile modele?Matusalemul de hemi,inca functioneaza perfect.Chiar daca a fost interzis in NAS car>Motivul?Prea puternic.
    sfatul meu este sa faci un "upgrade",si nu o sa regreti.Nu mai "zugravi"cu "shit"!Nu ai nimic de spus de garantia pe care o ofera Chrysler?
    2 1
  • @Lache
    Salut, nu am incercat ultimele modele. Nu ma prea tenteaza. Banuiesc ca sint foarte spatioase si confortabile. Am urmarit in presa auto cum au evoluat modelele lor dpdv al fiabilitatii. Se zice ca Chrysler 200 e mai reusit. In rest se mai zice de Jeep Grand Cherooke ca a progresat fata de generatiile precedente, deh e facut pe platforma de Mercedes .... Stiu ca au un consum de carburant oarecum mai bun decit Ford la cilindree comparabila. Dar apreciez Ford pt noutatile tehnice pe care le aduce (transmisii CVT, motor Ecoboost), desi nu as avea curajul sa cumpar decit un Fusion(american, facut pe platforma mazda 6). cit despre garantia ce o dau acuma uite ca m-am uitat la canadieni: de baza 3 ani sau 60.000km iar pe motor/transmisie 5 ani sau 100.000km .... oricum, m-am fript o data si acuma nu mai vreau sa o patesc din nou .... ce am scris e din experienta nu baliverne. cum ai avea tu incredere in marca daca ai porni la drum de 600 km si la intoarcere cind urcam un deal destul de abrupt (inclinatie de vreo 7-9%) pe "cruise control" cutia de viteze retrogradeaza pina ajunge in virf si odata acolo ajuns "uita" sa revina de unde a plecat ? mergeam pe autostrada cu 80 km/h si avea 3500rpm .... iar cind totul era ok la 120km/h abia ajungea la 2100 rpm .... si mai aveam pina acasa inca vreo 200 km ! Eram 5 in masina .... in fine, poate ca au mai progresat, dar din moment ce astia cu statisticile lor nu scriu grozav de ele .... eu personal nu pot avea incredere in marca. si tot revistele astea spun de garantia lor ca e foarte scump sa cumperi o garantie suplimentara. Concluzia mea personala, din ce am citit si trait e ca despre masini nu sint ele asa de bune pe cum se scrie dar nici asa de rele cum sint calificate ! Oricum statisticile iti dau o idee despre ce sa cumperi si la ce sa te astepti de la o anumita marca. Cel putin in America de Nord ei fac statisticile pornind de la alte data ca si nemtii de ex. Ei studiaza problemele aparute si raportate la service, nu la inspectiile tehnice periodice cum fac germanii. E un model diferit, dar cred ca au oarecum si astia dreptate, din moment ce stai de vorba cu detinatori de marci asiatice care-s foarte bine cotate si iti confirma ca nu au cheltuit cu probleme la masinile lor, pe cind cei cu masini americane / europene se cam vaicaresc pe forumuri si nu numai. Eu tin oarecum cont de parerile unor oameni care stiu mai multe decit mine .... de la fiecare se poate invata ceva ..... respecte si pt opinia ta .... deocamdata prefer modelele asiatice pt raportul calitate/pret.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru