Seful Ford a castigat 22 de milioane $ in 2007

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 07.04.2008
Alan Mulally a avut un salariu de 22 de milioane de dolari in anul 2007, cand compania a pierdut 2.7 miliarde dolari.

Esential

22 milioane de dolari a fost salariul lui Alan Mulally in 2007.

Compania Ford a facut public salariul lui Alan Mulally (foto) pentru anul financiar 2007. Asadar, CEO-ul Ford a castigat anul precedent suma totala de 22 milioane de dolari, aproximativ 14 milioane de euro.

In aceeasi perioada Ford a inregistrat pierderi totale de 2.7 miliarde de dolari. Mulally l-a inlocuit pe Bill Ford Jr. la conducerea companiei in anul 2006, cand a primit o prima de instalare de 39 milioane de dolari.

Alan Mulally a fost inainte de 2006 CEO-ul companiei Boeing si a fost adus la Ford pentru a redresa situatia financiara a companiei. Boss-ul Ford nu a reusit sa readuca Ford pe profit, abia in 2009 estimandu-se ca gigantul american va iesi din criza.

In plus, Alan Mulally este intens criticat de unele voci pentru vanzarea brandurilor englezesti aflate in patrimoniul Ford: Aston Martin, Jaguar si Land Rover.

Via | Ford
Taguri: Ford

Comentarii (4)

  • COTCODAC
    ...
    salariu mic - ia-si da pensia unui pensionar CAP sa vada daca poate trai. Sa fie sanatos cu cele 20 de milioane pe an ca oricum ajunge intre 4 scanduri si intr-un buncar de beton spre final.la o adica poate sa isi faca pat din bani.
    0 0
  • curios
    Ford
    Foarte bine, dacă dă randament îşi merită banii!Cât priveşte vânzarea brandurilor engleze din patrimoniu sunt convins că ştiu ei ce fac, mai ales că brandul Ford este suficient de puternic şi atractiv.Mărimea veniturilor altora nu e un motiv de frustrare sau n-ar trebui să fie!
    0 0
  • prudentul
    japonezii procedează exact pe dos
    Atunci cand o companie japoneză se află în dificultate, conducerea firmei îşi reduce din proprie iniţiativă veniturile. Managerii japonezi se consideră responsabili pentru situaţia firmei şi nici nu le trece prin cap să ia milioane pe an atunci cand firma pierde bani cu sacii, iar zeci de mii de muncitori sunt concediaţi. Restul lumii e de altă părere - inclusiv patronii romani, care-şi concediază oamenii la greu, cand afacerea scarţaie, dar în aceleşi timp îşi ia un SUV de vreo 30-40,000 Euro.
    0 0
  • AndreiRN
    Informati
    Putin stiu ca de fapt acesta nu este salariu cu bonusul pe care detinatori majori de acctiuni il voteaza pt CEO. Pare mult dar daca el de la 2006 la 2007 a facut schimbari serioase care au redirectionat firma in placul membrilor atunci ia castigat bine meritat.Noul CEO de la Chrysler are salariul de $1/an dar un procentaj din profitabilitatea firmei de la an la an. Asa sunt platiti conducatori de firma.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru