Seful Renault: "Cautam vinovatii grevei de la Dacia"

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 30.04.2008
Seful Renault afirma ca francezii cauta vinovatii pentru greva de trei saptamani de la Dacia, fara a nominaliza pe cineva.

Esential

3 saptamani a durat greva muncitorilor de la Uzina Dacia din Mioveni.

Greva de trei saptamani de la Dacia nu va trece neobservata si va avea efecte asupra pozitiei pe care constructorul roman o are in Grupul Renault. Afirmatia ii apartine sefului Renault, Carlos Ghosn, acesta afirmand in continuare ca se vor lua masuri pentru ca aceasta situatie sa nu se mai intample de aici inainte. "Aceasta greva a reprezentat un eveniment major pe care l-am urmarit indeaproape. Nu avem nicio intentie de a trece prin astfel de incidente in fiecare an. Vom face o analiza foarte precisa si vom anunta consecintele", a declarat Ghosn.

Seful Renault se refera mai ales la faptul ca sindicatele Dacia renegociaza in fiecare an contractul colectiv de munca, acesta fiind peisajul in care a avut loc greva declansata in 24 martie si finalizata printr-un pact in 11 aprilie. "Ar putea parea natural ca noi sa putem face fata revendicarilor salariale dintr-o tara emergenta, ca Romania. Suntem foarte realisti. Dar nu este normal ca un astfel de conflict sa dureze atat de mult in conditiile in care se putea ajunge la un acord mai devreme", incheie Ghosn.

via | Autoactu 

Taguri: Dacia, Renault

Comentarii (4)

  • Dumitru
    Nu regasesc citatul din titlu in stire
    Poate nu citesc eu bine, insa in corpul stirii nu regasesc citatul care ii este atribuit lui Ghosn in titlu. Am citit si depesa AFP in care Ghosn se refera la greva de la Dacia si nici acolo nu regasesc vreo referire la "cautarea vinovatilor" ci la "identificarea cauzelor" si la "o analiza precisa a situatiei".Poate ma lamuriti cumva, eventual indicandu-mi sursa citatului din titlu.
    0 0
  • AndreiRN
    Tara Hotilor
    Aceasta greva a avertizat alti producatori care aveau gandul sa ofere locuri de munca in Romania. Furtul a ajuns ceva normal si chiar legal in anumite situati si sindicalisti, fii comunistilor de ieri au incercat un furt direct prin aceasta greva prelungita.Pierderile firmei se deduc de la impozite si pana la urma ei nu pierd asa de mult. Pierderile muncitorilor sunt reale.Renault se va orienta si in alte tari unde integritatea este inca o valoare.
    0 0
  • greva
    Tu ai putea trai cu un salariu de 550 de ron? Vorbesti in necunostinta de cauza (tu esti un mare hot)esti chiar naiv daca crezi ca ceilalti producatori au renuntat sa investeasca in Romania din cauza grevei de la dacia. Nici nu s-a facut o oferta concret din partea lor. Sper ca Romania nu o sa ajunga ca tarile din america latina o tara cu forta de munca ieftina pentru multinationale (niste asasini economici), ne mai miram de ce pleaca forta de munca in alte tari.
    0 0
  • AndriSLR
    Vinovatii sunt sefii renault ! Sa dea salarii decente !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru