Şeful Volkswagen comentează presupusa vânzare Opel. GM răspunde prompt

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 14.07.2011
General Motors a calificat drept "regretabile" comentariile făcute de Martin Winterkorn, preşedintele Volkswagen, pe marginea unei posibile vânzări Opel.

Opel se află într-o situaţie ingrată. Deşi vânzările merg bine după prima jumătate a anului, tot mai multe voci vorbesc despre un divorţ de părintele General Motors. Deşi oficialii americani au dezminţit zvonurile, informaţiile privind o eventuală vânzare continuă să apară.

La mijlocul acestei săptămâni, în cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung, chiar şi preşedintele Volkswagen, Martin Winterkorn, a comentat pe marginea subiectului. Winterkorn a declarat că grupurile din China ar fi interesate să intre în posesia tehnologiei şi centrelor de distribuţie Opel şi că nu ar fi un lucru înţelept din partea GM să renunţe la 5000 de ingineri, o forţă de muncă extrem de apreciată şi de căutată în industrie.

Răspunsul conglomeratului din Detroit nu a întârziat să apară. În comunicatul oficial emis de GM, afirmaţiile lui Winterkorn sunt catalogate drept "regretabile". "În ediţia tipărită a publicaţiei Frankfurter Allgemeine Zeitung Martin Winterkorn a continuat o serie regretabilă de zvonuri false, în condiţiile în care Opel manifestă un progres excelent în materie de restructurare şi generează rezultate comerciale bune", se arată în comunicatul GM.

GM a abandonat planurile de vânzare a subsidiarului Opel în anul 2009, când s-a angajat să restructureze compania germană aflată în derivă.

via | automotivenews

Comentarii (16)

  • BaditzaEx
    cu toate ca imi displace grupul VAG ,impreuna cu conducerea
    Salut !!! Avertismentul d-nului Winterkorn, care era absolut necesar avand in vedere evazitatea si nesiguranta creata ,de 2ani incoace,de GM vizavi de viitorul Opel
    7 7
  • Reactia GM este exagerata
    Majoritatea presei auto din SUA considera exagerata reactia celor de la GM . Ca sa nu mai vorbim ca in urma cu o luna, presedintele GM ( Dan Akerson ) pur si simplu a desfiintat marca Lincoln ( detinuta de rivalul Ford ), pe care a declarat-o " moarta " iar intentia Ford de investi 1 miliard $ pentru a o resuscita este o risipa de bani . Cei de la Ford ( in special Alan Mullaly ) au avut decenta sa nu le raspunda, in conditiile in care tot mai multi americani considera ca Alan Mullaly ar fi presedintele ideal pentru GM ( http://www.thetruthaboutcars.com/2011/07/why-gm-should-hire-alan-mulally/ ) .
    5 6
  • Bineinteles ca nu le pica bine lu' vw cand vad ce bine se vinde Opel si vor prin orice mijloace sa aiba vanzari mai mari.De exemplu , stiti voi actualul motto al vw ,das auto ? ei bine de unde credetei ca l-au luat ? exact din curtea opel. http://www.topgear.ro/stiri/noul-opel-astra-das-auto-din-1965. dar e ceva obisnuit in cadrul vag ,confirmarea vinde la audi care dintr-un numar infinit de melodii si teme de reclama au trebuit sa fure in mare parte reclama Chrysler cu 200 C. Iar acum presedintele jucator la vw incearca din nou sa faca ceea ce stie cel mai bine,sa loveasca sub centura concurentii . Vorba celor de la Top Gear : "Opel Kadett. Das Auto". Alooo!! Se aude si la Wolfsburg?! Rusinica la VW si 1-0 pentru Opel. Punct.
    14 6
  • @ Mihai
    In Germania, Opel este depasit la vanzari nu numai de VW ( detasat numarul 1 ) dar si de Audi, BMW si Mercedes ! Iar in Europa, in primele 5 luni din 2011, marca VW ( nu grupul ) are o cota de piata de 12.8 % ( +18.3 % fata de 2010 ) in timp ce Opel/Vauxhall are o cota de piata de 7.7 % ( +18.4 % fata de 2010 ) . http://www.acea.be/images/uploads/files/20110617_PRPC-FINAL2-1105.pdf
    4 10
  • BaditzaEx
    @Mihai
    frate esti greu de cap, VAG prin afirmatia sa a facut un bine Opel,nu e chiar vorba de concurenta aici, mai ales ca GM face de ceva vreme un deserviciu Opel-lului prin ezitarile si zvonurile lansate ,cum ca ar dori sa vanda Opel, insasi Angela Merkel a trebuit sa se implice ( vezi anunturile de mai sus ) si sa ceara lamuriri din partea GM,deci problema nu este la VAG sau Opel ci la GM, iar declaratiile d-nului de la VAG au fost indreptate spre GM la modul : mai baieti ( referire la GM ) Opel are potential & tehnologie ,nu este automobilul vostru cu dar 2 motoare in oferta si alea de camioane ,nu sunteti singuri cu bani pe lumea asta ,asa ca hotarati-va odata ! - ca exista o rivalitate intre VW si Opel ( intre orice marca exista ) dar fii sigur ca acei nemti sunt patrioti totusi si nu dau declaratii gen politicienii nostri,doar pt a se ataca ,daca tu asta ai inteles/perceput, imi pot face o idee despre IQ-ul tau .
    5 5
  • BaditzaEx
    traducere pt toti incuiatii !
    GM se joaca de prea mult timp cu nervii ,angajatilor Opel, a fanilor acestei marci,a guvernului german si mai pe scurt cu unul dintre producatorii germani care contribuie destul de mult la cea mai puternica economie din Europa, la un stat care-si protejeaza cetatenii ( din aproape orice pct.d.v ) Germania. Ca sa fie luat in serios avertismentul ( si poate indemnul indirect a primului POLITICIAN ( un politician totusi ,intr-un stat normal nu se poate implica prea mult in directia unei societati comerciale ) catre unele societati germane ) era nevoie si de o reactie a unei companii puternice GERMANE, care companie era mai potrivita decat grupul VAG ?!,acum unii copii observ ca au inteles f prost ( obisnuiti cu o educatie si societate f simplista/ordinara ) afirmatia sefului VAG ,ca fiind un atac la adresa Opel ?! AIUREA
    5 5
  • narcis
    @BaditzaEx
    fff adevarat, seful VAG a vorbit ca un german & conational vizavi de Opel , fara nici un fel de rivalitate,iti dai seama ca , exista prietenii intre angajati opel si vag, poate cei de la opel s-au plans ... ca doar au familii, acolo familiile se imprietenesc intre ele si prin prisma jobului ... iar germanii sunt samariteni,se ajuta...si au un orgoliu,iar poate ca si VAG( un colos ) atata i-a < trebuit > el se afla in rivalitate cu GM ( alt colos ) nu cu opel ( e prea mic )
    4 4
  • opel a fost si va ramane masina saracului in europa.
    4 17
  • Andrei
    @liviu
    liviu multumim pentru afirmatiile stupide.
    compara pretul unui astra cu cel al unui sandero si vezi daca ai dreptate.
    si mai vezi cat costa insignia.
    si vezi si Opel GT.
    si da reply apoi!
    6 3
  • @@Mihai
    Mai documenteaza-te putin : in Germania , in primele 5 luni , Opel este depasit ,ca volum de vanzari, numai de VW. Comparatia cu Audi,Bmw si Mercedes oricum nu-si are rostul , dar cele 3 marci premium sunt depasite de Opel pe piata germana.
    6 2
  • @ grecu
    Vanzari masini noi Germania in luna mai 2011
    VW 67.613
    Mercedes 26.755
    Opel 25.883
    BMW 24.744
    Audi 24.055
    Ford 21.338
    Skoda 14.201
    Renault 10.246
    Fiat 9.934
    Peugeot 9.069
    Hyundai 7.853
    Citroën 7.841
    Nissan 5.793
    Toyota 5.725
    SEAT 5.296
    MINI 4.582
    Kia 3.639
    Chevrolet 3.421
    Mazda 3.375
    Dacia 3.297
    Smart 3.178
    Volvo 3.034
    Suzuki 2.892
    Mitsubishi 2.815
    Porsche 1.860
    Honda 1.740
    Alfa Romeo 1.030
    Land Rover 674
    Daihatsu 392
    Subaru 380
    Jeep 331
    Jaguar 274
    Lexus 208
    Infiniti 161
    Lada 134
    Lancia 72
    Aston Martin 66
    Saab 65
    Chrysler 64
    Ferrari 58
    IVECO 48
    Cadillac 47
    Maserati 37
    Bentley 34
    Dodge 26
    SsangYong 25
    Alpina 20
    Hummer 12
    Lotus 12
    Corvette 12
    Wiesmann 12
    Morgan 10
    Rolls Royce 7
    Lamborghini 6
    Maybach 3
    http://es.autoblog.com/2011/06/27/ventas-mayo-2011-alemania/
    4 4
  • @@grecu
    Daca tot esti anonim, macar fi un anonim care stie sa citeasca : am spus clar , in primele 5 luni ,din ianuarie pana in mai inclusiv , nu m-am referit strict la vanzarile din luna mai.
    5 3
  • @ grecu
    Vanzari Germania ianuarie-mai 2011 pentru VW, Audi, BMW/Mini, Mercedes si Opel
    In primele 5 luni din 2011, situatia la vanzari a fost dupa cum urmeaza ( BMW si Mini raporteaza vanzarile impreuna ) : VW ( 295,045 unitati ), BMW/Mini ( 119,864 unitati ), Mercedes ( 110,939 unitati ), Opel ( 106,652 unitati ) si Audi ( 102,118 unitati ) . Cum este posibil ca Opel sa fie batut in Germania la vanzari de Mercedes ?
    3 3
  • @Andrei
    eu am vorbit de masini,cotetele pe patru roti nu se iau in considerare(sandero)
    5 2
  • nu te da batut opel.....
    mie personal imi place mai mult designul opel decat vw...
    io zica ca ar trebui sa cumpere vag opelul si s-ar rezolva problema.....
    ar avea si calitate mai buna si un design mai proaspat/mai tineresc
    Winterkorn o vrut numa sa spuna ca ii pacat de opel sa fie vandut la chinezi ..... gm so atacat probabil pentu ca are dreptate Winterkorn
    1 1
  • @liviu
    tu ai măcar bani de un "coteţ pe patru roţi" din acela?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru