Sergio Pininfarina in Automotive Hall of Fame

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 18.10.2007
Seful casei italiene Pinifarina este personalitatea anului 2007 in industria auto. Shoichiro Toyoda e al doilea premiant.

Detroit a fost ieri gazda galei decernarilor Automotive Hall of Fame, corespondentul industriei auto al Oscar-urilor pentru intreaga cariera. Marea distinctie a anului 2007 (Industry Leader of the Year) i-a fost acordata lui Sergio Pininfarina (81 de ani), presedintele companiei italiene cu acelasi nume care a facut istorie in design si proiectare.

Sergio Pininfarina a devenit presedintele casei omonime in 1966, dupa ce tatal sau, Battista Pininfarina, s-a stins din viata. Acesta din urma a primit, de altfel post-mortem, la randul sau, distinctia Automotive Hall of Fame in 2004.

Celalalt mare premiant al anului 2007 este Shoichiro Toyoda, fiul fondatorului Toyota Kiichiro Toyoda. Shoichiro este astazi presedintele onorific al celui mai mare grup auto la nivel mondial.

CLICK AICI pentru a vedea personalitatile anilor anteriori

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru