Si Veyron esueaza!

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 30.10.2006
Bugatti Veyron a esuat in tentativa de a stabili un nou record mondial la viteza pentru un model de serie. Recordul ii apartine lui Koenigsegg CCR: 388 km/h.

Surprinzator, cea mai puternica masina de serie din lume nu are omologata viteza maxima pe care o poate atinge! Bugatti Veyron nu dispune de cifre oficiale care sa ii ateste viteza maxima efectiva. In aceste conditii, cel mai rapid model de serie al lumii este in continuare “batranul” Koenigsegg CCR, care atinge, oficial, 388 km/h.

Bugatti a incercat insa sa puna lucrurile la punct in weekendul care tocmai s-a incheiat, anuntand cu ceva timp in urma ca o pista in linie dreapta lunga de noua kilometri va servi drept banc de teste, in 28 octombrie, pentru viteza maxima a lui Veyron. Partenerul oficial al tentativei de record a fost Castrol, compania care are la activ, in aceasta pozitie, nu mai putin de 10 recorduri mondiale de viteza.

Ei bine, desi testul oficial a avut loc si desi constructorii lui Veyron se laudau cu o viteza maxima neoficiala de 407 km/h, din randurile constructorului germano-francez nu a transpirat nicio stire legata de vreun rezultat oficial demn de luat in seama.

Ceea ce nu poate insemna decat un singur lucru: Veyron a esuat in tentativa oficiala de stabilire a recordului mondial de viteza pentru un model de serie. Cartea Recordurilor a ramas astfel blocata la pagina Koenigsegg CCR, un model care dispune de “doar” 806 CP, putin in comparatie cu cei 1001 CP ai lui Veyron.

Iar pentru ca esecul sa fie si mai rasunator, Castrol a avut grija sa impanzeasca presa germana inaintea acestui sfarsit de saptamana, fiind siguri ca tentativa va fi reusita, cu mesajul “388 km/h is not enough!” (“388 de km/h nu e destul”).

Comentarii (3)

  • Oare chiar asa o fi??????????????
    Nu stiu de unde iau astia stirile astea,dar sunt sigur ca asta este opinia lui............
    Am urmarit testele a 10 masini puternice ce a avut loc weekendul trecut(a fost transmis la nemti pe un program tv),iar de a colo a reiesit o viteza de 402 km/h..............chestia cu omologatul este ca in parlamentul romaniei poate....mult zgomot pentru nimic.........
    0 0
  • E na?
    Nu cumva vorbesti despre modelul Koenigsegg CCX? Cu motor dezvoltat complet de ei? De 806 CP? Salutari.
    0 0
  • mircea
    E CCR.
    Sal. Nu. e vorba de vechiul CCR. CCX nu a fost inca omologat la testele de viteza maxima, desi se pare ca acesta ar putea ajunge la un maxim de 420 de kilometri pe ora. Lui Bugatti Veyron ii va fi din ce in ce mai greu sa devina numarul 1 la acest capitol...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru