Sistemul de control al stabilitatii va fi obligatoriu
- Printeaza
- Comenteaza
-
Trimite pe:
Comisia Europeana intentioneaza sa adopte o legislatie care sa prevada acest lucru.
Comisia Europeana este pe cale sa propuna o lege care va prevede pentru toate masinile noi obligatia de a fi dotate cu un dispozitiv electronic de control al stabilitatii.
Conform Comisiei Europene 4.000 de vieti ar fi salvate anual si 100.000 de accidente ar fi prevenite, in Europa, daca fiecare masina ar avea dispozitiv electronic de control al stabilitatii.
Dispozitivul de control al stabilitatii va fi obligatoriu si in SUA incepand cu anul 2012. Desi inca nu sunt informatii oficiale, se pare ca se discuta ca fiecare masina din UE sa fie dotata cu sistem de control al stabilitatii.
Adauga un comentariu
Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
Ultimele stiri din Siguranta
-
Grupul Stellantis a emis un ordin de Stop-Drive pentru posesorii modelelor Citroen C3 și DS3. Mașinile afectate sunt produse între 2009 și 2019 și sunt echipate cu airbag-uri Takata. Ordinul este valabil și pentru clienții din România. (20.06)
-
Volvo a dezvăluit un nou tip de centură de siguranță, care va apărea pentru prima dată la viitorul SUV electric EX60. Noua centură de siguranță va ști mărimea ocupanților și se va adapta în caz de impact după mărimea acestora. (05.06)
-
Ford a inițiat o campanie de rechemare amplă pentru cel puțin câteva zeci de mii de mașini vândute în Europa. Conform Sistemului de Alertă Rapidă al Uniunii Europene, mai multe modele ale mărcii, printre care și cele produse la Craiova, au probleme cu conductele de carburant, care pot provoca un incendiu. (29.05)
-
Miza pe putere: viitorul motor Toyota cu 4 cilindri poate să depășească 600 CP
-
Volkswagen, BMW și Mercedes-Benz formează o alianță pentru dezvoltarea de sisteme software
-
Lamborghini Fenomeno: cel mai puternic model al mărcii va fi produs în 29 de exemplare
-
Volvo XC60 a devenit cel mai vândut model al mărcii din toate timpurile
-
Mercedes-AMG recunoaște: clienții nu au rezonat cu motorul de 2.0 litri electrificat
Intrebari & Raspunsuri
Close
Inchide notificarea pentru
cel mai util e pe drumurile in curba, neinclinate in functie de viteza sau umede pe care circuli cu o viteza cu care masina poate derapa (e plin de ele prin Romania)
vezi pe siteul EuroNCAP detalii..
Sa zicem ca sunteti la volan pe un carosabil umed si va angajati intr-un viraj de o oarecare dificultate. Daca masina este Trabant veti executa virajul cu 40 km/h. Daca masina este Renault si are ESP veti executa virajul cu 60 km/h. In ambele cazuri riscul de derapaj este acelasi.
In practica fiecare sofer isi asuma un anumit nivel de risc (risc zero nu exista in soferie); cu Dacia va circula cu o anumita viteza si intr-un anumit mod, iar cu BMW-ul cu totul altfel.
Nu spun ca ESP-ul nu e bun, dar nu exista justificara obligativitatii lui.
Statisticile arata ca cela mai multe si mai grave accidente sunt produse la volanul masinilor moderne, dotate cu de toate. Cine are Oltcit conduce mai prudent si deci riscul de accident nu e mai mare decat la BMW.
Unde ai auzit tu ca lipsa ESP-ului sa fie cauza a unui accident? Asta ar insemna ca soferul sa nu mai fie raspunzator in fata legii pentru un eventual accident daca nu are EPS (in conditiile in care obligativitatea acestui sistem inca nu exista).
Am condus masini vechi (inclusiv Wartburg) in conditii de polei sau zapada si iti spun ca daca esti SOFER nu ai nevoie de "SISTEME INTELIGENTE" care sa faca ceva in locul tau. Inteligenta umana este suficienta pentru deplasare :)) (multi duc lipsa, stiu).
Si in final, ce facem cu masinile sport? Ne multumim cu faptul ca arata "sport" in poza, sau inchidem definitiv acest capitol si ne luam cu totii masini de familie cu 7 locuri si cu EPS?
In plus, pretul unui sistem ESP va scadea vertiginos daca va fi implementat la scara larga !!!