Skoda Octavia, acum si in versiune pe GPL

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 05.09.2009
Constructorul ceh Skoda a prezentat o noua versiune Octavia, care va utiliza drept combustibil benzina si GPL. Versiunea economica se va regasi pe ambele variante de caroserie ale modelului.

Skoda este unul din ultimii constructori care au decis sa introduca motoare care utilizeaza drept combustibil GPL-ul, Octavia si Octavia Combi urmand sa fie direct "afectate" de aceasta decizie. Propulsorul de 1.6 litri MPI a suferit aceasta “operatie”, de acum inainte putand utiliza atat benzina cat si GPL. Rezervorul a fost amplasat in locul rotii de rezerva si are un volum de 44 de litri. Pentru cei care se gandesc la portbagaj, cehii au anuntat ca volumul acestuia a ramas acelasi.

Odata cu aceste modificari multi isi indreapta atentia catre performantele masinii. Conform celor de la Skoda, performantele propulsorului sunt putin mai slabe. Cand motorul utilizeaza benzina, acesta va produce 102 CP, iar atunci cand foloseste GPL, acesta va livra 98 de cai. Consumul anuntat este de 7.1 litri de benzina la 100 km sau 9.2 litri de GPL la 100 km rulati.

via | germancarscene

Taguri: Combi, GPL, Octavia, Skoda, cehi

Comentarii (7)

  • george si roland_st
    Grila frintala, cea cromata parca ii de Nubira 2. Da de Nubira 2...........Ce frumoasa e.
    6 5
  • au
    Hai ca ati stricat`o....urat par :|
    1 4
  • asfgas
    sgas
    ""Consumul anuntat este de 7.1 litri de benzina la 100 km sau 9.2 litri de GPL la 100 km rulati. poftim?????
    ""
    0 5
  • opinie
    Daca e vorba de consumul urban nu stiu de ce va mirati. Cat ati vrea sa consume? Si daca e vorba de consumul mediu nu cred ca putem vorbi de un consum exagerat. Ar trebui sa cunoastem toate caracteristicile masinii pentru a da un verdict final
    4 0
  • Skoda Hybrid
    Asta e varianta "hybrid" al Skodei :))

    Consumul vad ca l-au scazut cat de cat, fata de "normalul" 1,6i
    4 0
  • catalin
    pt george si roland_st
    '' Grila frintala, cea cromata parca ii de Nubira 2. Da de Nubira 2...........Ce frumoasa e. '' - dupa ce ca esti RUSTIC, mai esti si INCULT, exprimati parerile in gazeta de moldavia'
    0 3
  • gioni bravo
    pent'catalin
    "uai catalin, da tu di undi iesti?"
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru