Skoda reduce productia lui Octavia

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 12.02.2010
Skoda reduce productia lui Octavia si efectueaza o restructurare la fabrica din Mlada Boleslav. Octavia este cel mai bine vandut model al constructorului ceh de automobile.

Esential

441 de exemplare Octavia sedan vor fi produse in fiecare zi de fabrica Skoda din Cehia incepand cu 1 martie.
574 de unitati Octavia sunt produse in fiecare zi in aceasta perioada la fabrica Skoda din Mlada Boleslav.

Cehii de la Skoda vor reduce productia lui Octavia sedan incepand cu 1 martie pentru a evita formarea stocurilor. Potrivit celor de la Skoda, piata auto nu a evoluat asa cum asteptau ei, asa ca sunt nevoiti sa reduca productia de Octavia pentru a evita crearea unui stoc de modele nevandute. Cel mai bine vandut model al celor de la Skoda in anul 2009 nu va mai fi produsa in 574 de unitati pe zi, ci "doar" in 441 de exemplare pe zi.

Se pare ca directorii Skoda se bazau pe programele de innoire ale parcurilor auto din diverse tari europene pentru a-si mari vanzarile. Din pacate pentru acestia, piata auto din Germania a scazut in 2010, iar nemtii nu vor organiza un alt program de tip "Rabla". Piata auto din Germnia este cea mai mare piata de desfacere pentru cei de la Skoda, iar vanzarile au scazut odata cu incheierea programului de innoire al parcului auto din tara respectiva.

Schimbarea in productie de la fabrica din Mlada Boleslav va duce la reducerea numarului de muncitori, iar unii angajati vor fi mutati de la un departament la altul din aceeasi fabrica.

Cu toate acestea, cei de la Skoda au declarat ca niciun angajat cheie de la fabrica din Mlada Boleslav nu isi va pierde locul de munca. Cei de la Skoda ar putea sa mareasca ulterior productia pentru a ajusta oferta in functie de cererea manifestata de public.

Via | Gasgoo

Comentarii (25)

  • Angajatii de la fabrica din Mlada Boleslav ar trebui sa ridice in curtea unitatii o statuie a cocalarului roman in pantaloni de trening si maieu.
    19 13
  • skoda
    Anul trecut se bateau cu caramida in piept ca au atins vanzari record,pt asta ar trebui sa-i pupe in fund pe galbejitii aia mici pt ca in China au vandut cel mai mult.La vanzarile din 2009 au ajutat si progr ''rabla'' din Europa,acum sa-i vedem cat de bine se pricep sa vanda. decand au lansat Octavia de ex nu au stiut sa fac nici oreducere nimic s-a vandut aproape singura,acum cocalarii nu mai au bani si nici pamant de vanzare sa vedem cine mai da navala la ei la showroom unde tratau lumea cu sictir maxim
    16 6
  • draculesti@hotmail.com
    vorbeste un adevarat om de cultura, despre cocalarul roman.
    Cocalarul roman esti chiar tu prin atitudinea asta de canal de a spune ca soferul marci X de masina este automat intr-un fel anume. Stiu ca mama ta regreta ca a facut o asemenea specie pe cale de disparitie, dar pe ea o iertam.
    16 10
  • nu-i nici o paguba daca nu mai produc asa mult oricum Octavia e un model ''prafuit'' din toate punctele de vedere,motor,design si pe deasupra nici nu merita pretul pe care il cer.Partieeeeeee vine Logan-ul,cu pret de criza si care te duce de la punctul a la b ca oricare masina.
    12 4
  • @CS
    Aia de care vorbesti sunt posesori de renault megan full.Tu vezi precum calu'
    4 11
  • Domnilor imi cer scuze ca intervin sa spun ca skoda este o masina buna si ca din acel motiv se vinde dar vad ca cei de mai sus care conduc numai masini de la Bentley in sus e normal sa zica ca e prafuita, motor , design... depasita .. vai de steaua ei. Normal cand te urci din rolls royce in octavia ... deja e prea mult pentru Dorel.
    Cine spune ca Octavia nu e fiabila si ca e un model prafuit inseamna ca nu a condus Renault, Fiat, Ford, Hunday.. in viata lui.
    9 5
  • @Dorel
    Bravo Dorele ai dreptate nu vad de ce ar merita o Skoda Octavia pretul a doua Logan-uri,din potriva s-ar putea sa tina mai bine la gropile de romanica articulatia de logan iar pt un simplu cetatean ca nu face mai mult de 10-15 mii de km pe an nu vad de ce trebuie sa arunce baniii pe tdi merge f bine si un benzinar
    7 3
  • Exemplul celor de la Skoda va fi urmat in 2010 de majoritatea constructorilor auto
    In 2010, ca urmare a sistarii programelor "Rabla" din principalele piete auto din Europa, numarul inmatricularilor de masini noi va scadea . Exemplul celor de la Skoda va fi urmat de majoritatea producatorilor auto . In 2009, Dacia ajunsese sa vanda 10,000 de masini pe luna in Germania . In ianuarie 2010 nu stiu daca au vandut 4,000 de masini . In 2009, Skoda a facut profit, in timp ce Renault a pierdut 8.4 milioane euro/zi iar PSA a piedut peste 3 milioane euro/zi !
    14 2
  • prostia in romania
    off:pe bune acuma... cati dintre voi aveti o masina? va citesc commenturile si ma minunez..e trist..de ce trebuie sa comentati ce a postat x-ulescu si nu stirea ? .. lipsa de ocupatie? ..

    on: ce pot sa spun despre Octavia, facelift-ul actual nu este unul reusit, modelul anterior era mult mai ..barbatesc, in rest masina la condus e foarte buna, stabila si sigura .. va salut
    12 3
  • @Dorel
    Habar nu ai ce inseamna o masina buna si fiabila. Cum poti sa zici ca conserva asta este buna? Tu ai condus altceva innafara de trabant? De obicei, fostii proprietari de Dacia 1310 , Trabant si Lada, care nu au avut bani de o masina, si-au luat Skoda, iar pt ca diferenta este notabila, o lauda ca si cea mai tare masina din lume, chiar daca este la nivelul unui Logan, ba chiar la unele motorizari (1.0i , 1.2i, 1.4D) este sub Logan. Iar la faza cu vanzarile, lasati-o mai usor, ca cei de la Compexit Trading vand 3 masini pe luna, iar mecanicii isi prind urechile cu noile motoare cu injectie CR.

    P.S. Ford este mult peste VAG, (motor, design, confort) dar inca nu ai ajuns la nivelul asta de cunoastere. Cand scotea Ford 109 CP din motor 1,6 TDCI, cei de la Skota inca se chinuiau sa scoata 90 cp din 1,9 TDI. VW a cumparat Skoda sa faca masini pt concurenta asiatica...adica Tata, Geely, si alte Lego din astea, nu pt a face concurenta lui Renault , Ford, Fiat.
    8 11
  • @ lexion
    Skoda Super Combi este superioara ofertelor Ford, Renault,etc
    Noua Skoda Superb Combi este mult peste tot ce ofera in prezent Renault, Ford,etc, presa de specialitate din Europa considerand modelul ceh drept break-ul cu cel mai bun raport pret/performante/calitate din lume . Citeste review-urile cu noul Superb Combi si te vei convinge de calitatile acestui model .
    11 4
  • @lexion
    prietene vad ca stii sa citesti.unde ai vazut tu ca laud Skoda? sau poate ai incurcat comentariile ceea ce ar fii mai bine pt matale nu de alta dar sa nu creada toata lumea acelasi lucru despre tine.daca mai citesti odata poate vezi ca eu am spus despre skoda ca este ''prafuita" din toate punctele de vedere.prafuit=invechit,
    6 3
  • COCALARU
    Frati multi
    Ma bucur ca nu sunt asa de singur pe lumea asta si ca imi regasesc, in continutul acetei gargare scrise, o multime de confrati. Nu ca as avea trening si maieu dar ma simt dator sa va salut pe voi, comentatori cocalari ce sunteti! Nu stiti ce e aia o bujie, nu stiti ce e aia "punctul mort" la un motor, nu stiti cum de fabrica o aripa de masina (despre matrite nici c-ati auzit!), nu stiti nici cum se calculeaza sau cum se fabrica o roata dintata dar va pricepeti la comentarii!!!!
    Bai amaratilor, cehii astia fac masini. Care chiar sunt bune! Nu sunt de varf dar isi merita pretul (chiar daca generatia a treia de Octavia are fiabilitatea mai scazuta decat prima).
    Voi (romanii in general) sunteti in stare sa faceti o masina? Daca nu sunteti in stare, nu mai jigniti tastaturile ci ideile voastre. Vindeti masinile pe care le aveti si mergeti pe jos. Ca da bine la sanatate...
    11 3
  • gica contra
    @cocalaru
    nici nu ai cum sa fii singur pe lume,mama prostilor e gravida tot timpul.daca tu crezi ca masina asta merita pretul n-ai decat sa dai ,vorba aia nu-i fraier ala care cere....,apropo poate ne explici si noua nestiutorilor ce-i'' punctul mort '' la un motor si despre matrite ca de noi n-am auzit
    6 8
  • mama frate.........
    k tot meseriasi pe aici ...........stati fa ca ma arunc si io.........
    skoda octavia- mam plimbt in ea (ca pasager) in jur de vreo 4 zile(la munte)si masina din 2007.......da suna frate tablaria pe ea de ma durea capu..........si mam uitat in bord 38.000 km facuti cu ea.
    luneta,usile chiar si bancheta din spate unde stateam se misca din toate incheieturile........calitate proasta..........
    in depasiri trebuia sa i dea blana frate ca motoru ala zici ca merea cu apa.........nici un pic de vlaga in el........masina de 2 lei.....
    pt mine skoda =first bike...........si cu asta am zis tot........
    4 16
  • george
    WHAT ABOUT FIRST BOOK? IF THERE IS ANY...
    @ tzenu_bmw

    Masina aia nu putea sa fie in halul de care povestesti tu decat daca proprietarul era/este un cretin penal...Sau daca ai visat tu frumos azi noapte...
    14 2
  • @ mirayx
    DIN CAPITOLUL "hai sa ne dam cu parerea"
    se exagereaza cu unele comentarii la maxim...e asa usor sa te dai expert in domeniu...nici macar piloti de incercare nu v-ar lua nimeni!!!
    4 1
  • Numai genii pe aici. Cand veti merge cu Octavia 2.0 TSI si apoi sa va suiti in Mondeo si Megan apoi sa mai faceti comparatii idioate.
    Masina e 17.000 Euro si face toti banii, nu sunt scumpe reviziile, este foarte fiabila.. etc Daca voi conduceti numai porsche si laborghini logic ca Skoda vi se pare cazan invechit, dar canti dintre voi aveti bani de skoda 2.0 TSI ? ce masina mai buna noua cu 200 CP cu interior si portbagaj mai mare decat la Logan va luati voi la 17.000 Euro?
    11 1
  • propietar skoda
    am condus dacie 13010,solenza 1,9 disel ,audi A6 din 2006 motor 2000 tdi 140 CP,Volkswagen passat 2002,cielo,tico,seat ibiza,daewoo leganza, renaul megane,suv volvo motor 3500,ford fiesta model 2002 si model 2009 de 70 respectiv 90 CP,smart model 1999 si model 2009 ...si alte modele conduse intamplator ex logan pe motorina si benzina,fiat punto....acum sunt propietaru unei skoda superb II 2009 cu motor 2000 tdi de 170 CP cutie automata cu 2 discuri de ambreaj in 6 rapoarte...este intradevar full optional ...faruri stergatoare automate scaune incalzite(4),reglabile automat(2)navigator, tv analogic ,digital,trapa cu fotocelule sa mentina o temperatura ambientala placuta atat vara cat si iarna,motor auxiliar pt incalzire (pt parcari si incalzire inainte sa te urci in masina)....sunt extraordinar de multumit ....calitate/pret....in comparatie cu alte branduri.....concluzia.....skoda nu face maini de 2 lei....depine de clasa de masini...de optiuni....si de pret....si nu in ultimul rand....de confort.Este adevarat ca tot din punctul a pleci si tot in punctul b ajungi....dar in conditii extreme...(stil iarna de afara) se cunoaste diferenta...abs,esp...etc etc
    13 1
  • Robert
    VW Group a inregistrat in luna ianuarie 2010 o crestere de 41.3 %
    VW Group a anuntat azi ca vanzarile globale in luna ianuarie 2010 au crescut cu 41.3 %, vanzarile totalizand 538,500 de unitati fata de 381,100 unitati vandute in luna ianuarie 2009 . Principalele marci de volum ale VW Group au avut urmatoarele rezultate in ianuarie 2010 : VW (359,300 / +46.2 %), Audi (77,800 / +38.6 %), Skoda (54,100 / +54.5 %), Seat (24,300 / +22.9 %) .
    8 1
  • skoda
    acum produc mai putin ,oare cand nu o sa mai produca deloc caruta asta scumpa ar fi timpul pt un model nou totusi masina e deja bunicuta
    5 8
  • George
    Skoda...
    Este si probabil va fi o masina foarte cautata prin romania.Noi pe strazi avem skoda octavia,opel astra,renault megane, ford si mai nou kia.Si de aici fiecare isi apara marca pe care o are langa bloc :)))) Nu va mai agitati atat!!! Aveti masina care v-a placut....Daca vor produce mai putin, vor avea stocuri mai mici... si deci vor lucra just in tme fara risipa de materiale..In Romania skoda a vandut mult si bine.....dar sa vedem cum vor scapa de ele la vanzare sh ca sunt pline targurile.Nimeni nu mai cumpara nimic,toti sunt speriati de criza.Ma bucur ca a ajuns criza si la noi in Romania pentru ca doar cu ajutorul ei putem echilibra cat de cat valorile si fiecare isi va vedea mai bine lungul nasului......
    E plina romania de leasinguri la masini.....unde te uiti masini cu numere de bucuresti.....Hai pa si distrati-va mai mult si nu mai bagati atatia bani in masini ca nu merita.....probabil ca vedeti bine si ce drumuri avem.
    6 0
  • HA HA HA
    HA HA HA
    yo zic asa:e normal sa faca lucrul asta mai ales acum cu criza asta.oricine face asa, pem timp de criza :produci daca ai unde sa vinzi , ca daca nu risti sa ramai cu produsul pe cap.daca ei fac lucrul asta, nu inseamna ca masinile nu-s bune.problema e ca s-a cam umplut romania de masini si second si noi si cam toata lumea are masina.asta e...
    2 0
  • Daca vanzarile Skoda vor urma trendul din ianuarie 2010, managerii Skoda vor renunta la decizia de a reduce productia lui octavia sedan
    "Cehii de la Skoda vor reduce productia lui Octavia sedan incepand cu 1 martie pentru a evita formarea stocurilor ." Daca vanzarile Skoda vor urma trendul din ianuarie 2010 cand Skoda a inregistrat o crestere de 54.5 % fata de ianuarie 2009, cred ca managerii Skoda vor renunta la decizia de a scadea productia modelului Octavia sedan incepand cu 1 martie 2010 .
    7 2
  • andr3i
    @tzenu_bmw
    cocalarule ai vazut pe net octavia tour la noi in tara care a parcurs cu ea proprietaru 1 mil de km facandu-i doar reviziile periodice.

    la tine pote zdrangane ceva in capu tau si aia e prostia.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru