Skoda se asteapta la vanzari record in 2010

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 23.03.2010
Presedintele Skoda a declarat ca se asteapta sa atinga un nou record de vanzari in 2010. Oficialul se bazeaza pe cresterea pietelor emergente si pe noile modele asteptate anul acesta.

Esential

684.226 de unitati a vandut Skoda anul trecut la nivel global.
273.590 de unitati Octavia a vandut anul trecut Skoda in lume.

Dupa un 2009 in care a reusit sa bifeze vanzari record, sfidand astfel recesiunea economica, Skoda se asteapta la un 2010 perfect. Reinhard Jung, presedintele executiv Skoda, a declarat recent ca se asteapta ca anul acesta sa atinga un nou record de masini noi vandute, dupa ce cu un an in urma cifra globala a crescut cu 1.4 procente, pana la 684.226 de unitati.

Skoda a fost ajutata in anul crizei de programele de reinnoire a parcului auto, demarate in Europa de Vest, dar si de cresterea impresionanta a pietei din China. Bazandu-se pe exeperienta dobandita anul trecut, in plina criza economica, Jung sustine ca Skoda va depasi vanzarile din 2009, ajutata de cresterea pietelor emergente si de lansarea unor noi modele in gama.

"Suntem de parere ca gama noastra de modele revizuite, incluzand aici Fabia, si uzinele deschise pe pietele in crestere, ne vor ajuta sa atingem o crestere importanta si in 2010. Poate ca anul acesta vom bifa un nou record in ceea ce priveste numarul de unitati vandute", a declarat Jung.

Anul trecut best-seller-ul cehilor a fost Octavia, care s-a vandut in 273.590 de unitati, urmat de Fabia cu 264.173 de unitati.

De asemenea, vanzarile lui Superb au crescut cu 77 de procente iar noul Yeti s-a vandut in 11.018 exemplare din septembrie pana in decembrie.

via | autocar

Comentarii (6)

  • george
    VANZARI RECORD CU QUASIMODO SI MUMA PADURII?
    Yeah, right...
    6 5
  • aveti prea multi de "poate" d-le Reinhard Jung
    2 3
  • @Reinhard Jung
    Se reintroduce "Rabla" in Jermanica?
    Le interzice guvernul chinezilor sa cumpere altceva decat Skoda?
    Scoateti concurentul Loganului, in sfarsit?
    Schimbati fata Fabiei si renuntati la Scout?
    Renuntati la 1.9TDI si mentineti Octavia Tour in fabricatie?

    Daca se intampla toate cele de mai sus, poate, altfel...
    2 3
  • om din prezent
    spre cortina de fier
    Alo cozappz suntem in 2010 nu in 95. Vezi ca la Skoda/VW au fost introduse motorizarile 1.6 si 2.0 CR (common rail) si sunt chiar ok. Daca vrem sa fim obtuzi putem sa facem caterinca si prin anul 2400 despre TDI-urile PD, desi inafara de zgomot motoarele astea au fost bune, doar ca un sofer prost o sa strice orice motor pentru ca nu il duce capul.
    1 1
  • BOGDAN
    Un soi de reclama, de a starni interesul
    Cand totul pare sa mearga in jos si nu ma refer numai la romania sa faci pronosticuri de genu mi se pare un pic deplasat sau un mod de a starni interesul.. " uite ce planuri au aia inseamna ca se vand, sunt bune, am sa imi iau si eu , nu mai iau citroen, dacia etc " eu asa vad. Iar legat de preturile de la skoda... in piata actuala de masini sa mai fie masini de peste 16 mii de euro fara aer conditionat, mi se pare jenant skoda octavia(seria clasic de la 11 mii 1.4MPI pana la 16 si ceva 1.6 diesel).
    2 1
  • PARAZYTU19
    aviz amatorilor de contrargumente skoda nebazate
    DRAGII TATII.....inculti mici si prosti..

    dacaaa...daca nu erau bune skodili` astea se vindeau sa zicem cum spun mai sus pe reclama si pe pronosticuri dar apoi................
    ........din 273.590 de octavii vandute....
    10% daca erau proaste jalnice, in urma cu tehnologia F1 de la reno(kkt) peugeot ford si opel
    vedeati forumurile si saiturile si strazile pline de vreo 27.359 de octavii cu saracuti in ea facand propaganda ca le-a dat skoda teapa

    si nu e cazul!!!!
    daca aveti tupeu sa jigniti 500.000 de oameni(peste) care au luat skoda sau makar sa-i faceti sa le para rau ca n-au luat megane,astra fiat bravo 307 sau logan 16 in V la peste 10000e
    -----incepeti cu mine dar in fata....:D:D:D:D:D
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru