Skoda va lansa un model compact, frate cu Golf, în 2012

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 04.10.2010
Skoda se pregăteşte să lanseze în următorii doi ani un model compact, dezvoltat pe platforma viitorului Volkswagen Golf 7. Modelul va rivaliza cu Renault Megane sau viitorul Chevrolet Cruze hatchback.

În anii următori, Skoda va continua să îşi extindă gama cu modele deja existente în portofoliul părintelui Volkswagen. Cehii vor miza în următorii ani pe un model compact, capabil să se bată cu hatchback-uri de volum cum sunt Ford Focus şi Renault Megane.

Modelul Skoda va lua naştere pe platforma MQB, cea pe care se va naşte şi viitorul Volkswagen Golf 7, data lansării oficiale fiind aşteptată undeva în în 2012. Cehul de segment C se va poziţiona sub fratele de concern Golf, ca o variantă mai accesibilă a acestuia, la acelaşi nivel cu rivalii francezi.

Pentru dezvoltarea noului model, designerii Skoda vor fi nevoiţi să găsească o soluţie de compromis, care să ofere compactei o imagine mai bună decât cea a modelelor Fabia şi Octavia. Gama de motorizări va fi bineînţeles împrumutată de la Volkswagen, versiunile diesel şi benzină superioare, urmând să fie asistate de celebra transmisie DSG.

Prin lansarea unui model compact, Skoda încearcă să răspundă ofensivei Chevrolet pe piaţa din Europa, subsidiarul grupului GM plănuind să lanseze o versiune hatchback a lui Cruze, similară conceptului expus zilele trecute la Salonul Auto de la Paris.

Extinderea gamei Skoda nu se va opri însă aici, cehii programând în viitorul apropiat şi lansarea unui model urban, botezat de presă Joyster, care va deriva din fratele Volkswagen Up!. 

via | autoblog

Comentarii (13)

  • VW face masini pt toti.
    10 13
  • de ce?
    nu erau suficiente 3 golfuri ( A3 , Leon si Golf )
    22 8
  • @RTI
    de acord
    Skoda deja produce Fabia , ce rost mai are sa faca una ca VW Golf ?
    9 18
  • semtex
    @AdrianosFidi >cultura auto 0?
    fabia e o sub-compacta... e de segment B, pe cand golful e segment C
    17 4
  • @ RTI
    Si Suzuki va lansa in urmatorii 3 ani un model de clasa compacta dezvoltat pe platforma lui Golf . Conceptul ce va prefigura modelul de clasa compacta Suzuki, va fi prezentat cel mai probabil in martie 2011 la Geneva . Tot in clasa compacta, noul Audi A3 va fi oferit in premiera si in varianta sedan, acest model urmand a concura cu noul Mercedes B-Klasse sedan ( numele probabil BLS ), Alfa Romeo Giulietta sedan, nefiind exclus ca si noul BMW Seria 1 sa fie oferit intr-o varianta in 3 volume cu 4 usi, pozitionat pe piata sub noul BMW Seria 3 ( debut in 2012 ) .
    6 2
  • the hep
    si atunci care va fi aranjarea gamei skoda pe clase? clasa mica=fabia . clasa compacta = acest nou model . unde intra octavia in acest caz?
    2 5
  • @ the hep
    Skoda Octavia va fi versiunea in 3 volume a acestui nou model Skoda ( Octavia hatchback ), asa cum VW Jetta este versiunea in 3 volume a lui Golf .
    9 1
  • @jan
    la pretul la care gasim skoda, nu prea putem spune ca face masini pt toti
    14 2
  • ...mda la orizont o...marie...aceeasi..hop stai ...ca-i cu alta palarie....
    6 3
  • @RTI
    skoda fabia este de marimea lui polo si ibiza,nu de cea a golfului!
    10 5
  • Victor
    Au aparut primele imagini spion cu noul VW Beetle dezvoltat pe platforma lui Golf 6 !
    http://www.autoblog.com/photos/spy-shots-2012-volkswagen-beetle/med/#3434659
    1 1
  • Cosmin
    Skoda a prezentat primele imagini cu Skoda Octavia Tour II .
    http://es.autoblog.com/2010/10/04/skoda-presenta-la-segunda-generacion-del-octavia-tour/
    2 1
  • @catalin
    am spus eu ceva de fabia m polo sau ibiza ?
    5 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru