Skoda Voiturette A iese din nou pe străzi

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 06.11.2010
Skoda va participa în cadrul evenimentului "London to Brighton Veteran Car Run" cu un exemplar Voiturette A fabricat în 1906. Acesta este primul model realizat de constructorul ceh şi dispune de un motor cu doi cilindri şi 7 cai putere.

Weekend-ul acesta, la Londra, se va desfăşura evenimentul automobilistic botezat "London to Brighton Veteran Car Run". În cadrul acestuia, maşinile de epocă vor pleca din centrul vechi al capitalei Marii Britanii şi vor avea de parcurs aproximativ 100 de kilometri pentru a ajunge în Brighton.

O mare surpriză a ediţiei de anul acesta o constituie alinierea la start a unui exemplar vechi de 104 ani. Vorbim despre Voiturette A, primul model produs de constructorul ceh Skoda între anii 1905 şi 1907. În cei doi ani de producţie, 100 de unităţi ale modelului ceh au vazut lumina zilei. Voiturette A este propulsat de un motor cu doi cilindri în patru timpi capabil să producă 7 cai, iar puterea acestuia este transmisă roţilor din spate. Viteza maximă cu care modelul ceh poate rula ajunge până la 40 km/h.

Ediţia cu numărul 77 a evenimentului britanic va alinia la start aproximativ 500 de automobile clasice. Punctul de plecare al competiţiei va fi în Hyde Park, Londra, iar maşinile vor încheia "cursa" pe faleza din Brighton.

Via | Autojournal

Comentarii (2)

  • parol !
    nu's pasionat de astfel de masini , dar asa ceva intoarce mai multe capete si decat un Bugatti Veyron , mai ales la noi daca am vedea asa ceva circuland
    9 1
  • erata va rog!
    In 1905 Skoda nu fabrica autoturisme! Modelul este un Laurin Klement. Acestia au fuzionat cu Skoda prin 1925 parca... Primul autoturism Skoda s-a fabricat prin anii '20 si era licenta Hispano-Suiza.
    Dupa 1990 cei de la Skoda au facut precum producatorii nostri de bere de dupa revolutie care-si puneau pe etichete ani de infiintare care mai de care mai vechi legandu-si nejustificat numele de mai stiu eu ce berarii medievale... Marketing...
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru