Smart for-us - conceptul unui pick-up mini a debutat la Detroit

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 09.01.2012
Smart a decis să expună în cadrul Salonului de la Detroit conceptul for-us, un pick-up mini care anunţă viitoarea filosofie de design a modelelor germane.

Esential

73 de cai putere oferă motorul electric instalat pe Smart for-us.

Smart propune publicului prezent anul acesta la Salonul Auto de la Detroit un concept botezat for-us, destinat să pregătească sosirea noii generaţii a modelului urban.

Conceptul este de fapt un pick-up mini, capabil să inspire robusteţe şi o senzaţie de soliditate. Cu 3.55 metri lungime, 1.51 metri lăţime, 1.70 metri înălţime şi un ampatament de 2.48 metri (cu 613 mm mai mare decât al berlinei), noul for-us este capabil să ofere o suprafaţă de încărcare de 900 de mm, suficientă pentru a transporta două biciclete.

Liniile exterioare trimit către un Smart viitor ceva mai spartan, cu linii masculine, blocuri optice pătrate şi un profil puternic. La interior, aluminiul se combină cu suprafeţele vopsite în alb perlat, în timp ce planşa de bord este utilizată pentru circularea aerului în habitaclu. O soluţie inedită este folosirea unui telefon mobil de ultimă generaţie pe post de oglindă retrovizoare, imaginile fiind transmise acestuia prin intermediul unei camere video.

Sub caroseria cu design futurist se află un motor electric de 73 de cai putere şi 130 de Nm, despre care Smart susţine că oferă reprize excepţionale la accelerare.

Unitatea, ţinută în viaţă de un pachet de baterii de 17.6 kWh, garantează şi o viteză maximă de 126 km/h.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru