Smart Fortwo va avea trei versiuni ecologice

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 10.07.2007
Smart a dezvoltat trei versiuni ecologice de motorizare pentru Fortwo: una electrica, una hibrida si una echipata cu sistem start-stop.

Smart nu ramane impasibil la lupta impotriva poluarii si anunta un trio care va spulbera concurenta pe piata vehiculelor ecologice. Minicar-ul Fortwo ar putea fi disponibil in trei noi versiuni de motorizare, una dintre ele urmand sa fie alimentata de un propulsor hibrid. Pana acum constructorul german nu a confirmat pentru productie decat o versiune echipata cu sistem start-stop.

Smart Fortwo hibrid este unul dintre cele mai economice vehicule existente, micul model laudandu-se cu performante de 2.9 litri/100km, adica un consum imbunatatit cu aproape 12% (pentru varianta diesel de 0.8 litri).

Hibridul dispune de un propulsor pe benzina sau diesel de 44 cai putere si unul electric de 26 cai putere care functioneaza sincronizat sau independent. Astfel, in momente de solicitare minima cum sunt blocajele din trafic masina nu emite CO2. Aceasta versiune de motorizare ii permite noului Fortwo sa emita doar 77g/km, o performanta greu de atins de majoritatea constructorilor actuali.

Trio-ul ofensiv Smart este completat de un model Fortwo echipat cu un micro tren de rulare hibrid care beneficiaza si de o functie start-stop a motorului.

Aceasta versiune este singura confirmata pentru productie de catre constructorul german si va fi disponibila impreuna cu propulsorul de 1.0 litri si 69 de cai putere pe benzina.

Consumul va fi de 4.3 litri/100 km multumita sistemului start-stop care se foloseste de generatorul electric al masinii pentru a reporni motorul intr-o fractiune de secunda atunci cand pedala de frana este eliberata. Smart va oferi spre comercializare aceasta versiune incepand cu sfarsitul acestui an.

Smart a pus la punct si un Fortwo cu emisii zero care functioneaza cu un motor electric de 40 de cai putere amplasat in spatele masinii si o baterie de inalta performanta pozitionata sub caroserie care poate fi alimentata de la orice priza de 220V. Smart-ul electric are o autonomie de 115 kilometri si performante demne de invidiat: 0-100km/h in doar 5.7 secunde.

Comentarii (2)

  • De ce ?
    Cum fac japonezii ce va , hop si altii (dupa 10 -11 ani)dupa ei ?
    Smartul asta nu prea a avut succes , mai incearca si ei..........
    Oricum mie mi se pare foaarte scumpa !
    0 0
  • Exact asa cum spui, Alex :)) Oricum, emisia de 77g/km pare impresiv, cu mult sub ceeace este acum (chiar si un 107-Aygo-C1, cu 109g, sau Prius cu 104g). Ei bine, mai e si diferenta de clasa, in special daca facem comparatia cu Prius.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru