Soferii britanici vor limita de viteza de 32 km/h

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 09.04.2008
Un sondaj efectuat in Marea Britanie arata ca aproape jumatate dintre soferi sustin proiectul primarului londonez.

Esential

40% dintre soferii britanici doresc coborarea limitei de viteza in localitati.

Dupa ce primarul Londrei a promis ca va introduce o limita de viteza de 20 mile pe ora (32km/h) in capitala Angliei daca va fi reales, reteaua de dealeri Motorpoint a efectuat un sondaj pe acesta tema printre conducatorii auto britanici.

In mod bizar, un numar extrem de mare de soferi s-au declarat entuziasmati de idee spunand ca isi doresc o astfel de lege in toate localitatile Regatului Unit. Asadar, 40% dintre soferii Marii Britanii au declarat ca sunt de acord cu impunerea unei limite de viteza de 32 km/h in localitati, ceea ce inseamna ca aproximativ 12 milioane de soferi sunt pentru aplicarea proiectului lui Ken Livingstone.

O mare problema a autoritatilor britanice este educarea soferilor in vederea respectarii limitei de viteza in orase. Limita de viteza in majoritatea oraselor britanice este de 50 km/h, dar un numar considerabil de soferi nu o respecta, lucru care ingrijoreaza guvernul si mai mult in conditiile eventualei coborari a limitei la 32 km/h.

Via | MotorAuthority  

Comentarii (8)

  • speed
    Deci acolo chiar e absurd 32 km/h ... da k ce s mergi dom'le k bicicleta ! =))
    0 0
  • flexus
    Bicicleta si transportul in comun
    Cele mai facile si economice mijloace de transport in orasul modern sunt bicicleta, autobuzul si metroul. Sunt destule autoturisme ale firmelor, transport marfa, livrari etc. Mi se pare INCREDIBIL cum in fiecare zi mii de oameni stau singuri in masini combi la stop ORE sa mearga la servici, cand folosind biciclete sau metrou ar ajunge mai repede si mai ieftin!
    0 0
  • dadada
    Desi pare cam putin , sunt de acord cu limitarea. Cred ca e un lucru bun. Livrarile de marfa ar trebui facute numai noaptea , iar ziua , mijloacew de transport in comun , salvare , pompieri sau particulari dar..... cu viteza mica !
    0 0
  • gigi bidon
    xxx
    fratee cum sa puna limita de 32.Asta inseamna treapta a2-a maxim a3-a.Asta ar imsemna o aglomeratie si mia mare si comsum aiurea de combustibil...in plus ar creste mult mult timpii de deplasare...e tampit de-a dreptul primarul asta...lovira-l autobuzul
    0 0
  • @gigi
    da auzi...totusi cu limita de 50 nu se circula tot la pas?si nu e tot aglomeratie?din cauza la semafoare/treceri de pieton/intersectii oricum se face aglomeratie...si se circula cu 20-30 km/h.Ideea acestei limitari e ca tot dobitocul cand prinde o portiune de drum liber sa nu apase ca bou acceleratia, ptr ca in oras totusi mai poate sari in fata un copil/caine sau ceva...si omoare pe altii...ptr ca timpul de reactie scade exponential cu viteza(dar sincer, din modul in care gandesti, cred ca nu intelegi oricum ce inseamna asta)
    0 0
  • UK
    nu inteleg ce va lamentati? Limitarea de viteza priveste UK-ul, nu Romania. Stau in UK si in Londra chiar cu limita de viteza de 30 mile (aprox 48 km) se merge mai incet, din precautie nu din dobitocism. Cu toate ca viteza este mica toata lumea ajunge la timp, nimeni nu injura si nu se enrveaza, si cel mai bun lucru nu vezi intersectii blocate, cum fac dobitocii de bucuresti. Englezul daca a observat ca nu poate trece de intersectie in timp util nu mai trece. Romania mai are de invatat la partea de conduita in trafic! Sorry dar asta este realitatea...
    0 0
  • AndreiRN
    Viteza naturala
    A pretinde aceeasi limita de viteza pe toate strazile unui oras nu este natural si normal. Sunt strazi construite pt viteze mai mari si altele care nu. Este absurd sa ceri 32kmh printre blocuri sau in fatza gradinitelor sau scolilor si la fel de absurd sa o pretinzi pe bulevarde cu 4 - 6 benzi. Fiecare strada isi are postata viteza potrivita in alte parti ale lumi.Iar cei ce vor sa mearga cu bicicleta sa-i vad eu intr-un oras de ....... 100 - 150 km lungime.Poate primarul doar vrea o noua sursa de venit pt primarie si limitarea vitezei pare profitabila.
    0 0
  • ~!~TEXAN~!~
    BAI LIVINGSTON E TAMPIT ???
    Dupa ce a interzis suvurile in londra :)) acu mai baga si limita asta aberanta ... :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru