Spada Codatronca, un supercar de 600 cai putere

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 19.03.2008
Spada Codatronca TS, un supercar de 600 de cai, este inca o dovada ca italienii sunt maestri in domeniul sportivelor.

Esential

600 de cai putere va dezvolta propulsorul V8 instalat pe Spada Codatronca TS.
340 de km/h este viteza maxima pe care o poate atinge Spada Codatronca TS.

Piata supercarurilor se pregateste sa primeasca un nou membru in lunile urmatoare, un model sportiv italian gandit de Ercole si Paolo Spada si dezvoltat de casa italiana de tuning UK Garage.

Primul supercar al celor de la Spada se va numi Codatronca TS (Turismo Sportivo) si dupa o lunga perioada de testare se pare ca va intra in sfarsit in productie la jumatatea acestui an. Codatronca TS va debuta oficial pe 24 aprilie in cadrul unui eveniment auto organizat in Monaco.

Se pare ca TS nu este singurul model pe care Spada il pregateste, spre sfarsitul acestui an italienii intentionand sa lanseze o versiune mult mai puternica a supercarului, botezata Codatronca TSS (Turismo Super Sportivo), versiune care se afla in prezent in faza de testare.

Noul supercar italian va fi propulsat de un motor V8 aspirat normal, capabil sa dezvolte putin peste 600 de cai putere, suficienti insa pentru a propulsa modelul pana la 340 km/h. Performantele motorului vor fi completate de o structura usoara, un coeficient aerodinamic scazut si o platforma imprumutata de la Corvette, pentru a scadea costurile de productie.

Noul supercar va fi produs in serie de uzina SpadaVettureSport din Torino, un subsidiar al Spadaconcept.

via | MotorAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru